Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

(Εξαιρετικό! Ας το διαβάσουν όλοι όσοι θέλουν να ξεφύγουν από την προπαγάνδα των γερμανοτσολιάδων)! Telegraph: Η ταπείνωση της Ελλάδας πρέπει να μας ανησυχεί όλους

Telegraph: Η ταπείνωση της Ελλάδας πρέπει να μας ανησυχεί όλους
«Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, δεν ισχύει πλέον, όταν ο έλεγχος του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε μια υπερεθνική αρχή» τονίζει σε άρθρο της την Κυριακή η εφημερίδα Telegraph.


Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, παρά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου. Το γεγονός ότι έχουν διαψευστεί τόσες φορές οι προβλέψεις για ένα επικείμενο τέλος, καθιστά οποιαδήποτε περαιτέρω πρόβλεψη αναξιόπιστη. 

«Αυτό που ξέρουμε, ωστόσο, είναι ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης πρόκειται να τερματιστεί, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην καταφέρουν να αποπληρώσουν ένα δάνειο από το ΔΝΤ» αναφέρει το δημοσίευμα, περιγράφοντας την αίσθηση του πανικού που επικρατεί στην Ελλάδα.



«Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει συγκαλέσει εθνικό δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή για το αν γίνουν αποδεκτοί οι όροι του νέου προγράμματος διάσωσης, όμως το ΔΝΤ και η ΕΕ λένε ότι αυτό είναι άσκοπο, αφού η συγκεκριμένη συμφωνία που πρόσφεραν δεν θα ισχύει μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες έχουν μπροστά τους το εξής δίλημμα: Να συμφωνήσουν με τους όρους ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μια γνωστή ευρωπαϊκή απειλή» γράφει ο αρθρογράφος και διερωτάται: «Είναι αυτό το σπουδαίο ιδανικό στο οποίο βασίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση;»

«Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν σχετικά ασήμαντα για τη Βρετανία από τη στιγμή που δεν είναι μέλος του ευρώ. Όμως ο οικονομικός αντίκτυπος μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα επηρέαζε αρνητικά τη χώρα, αν μη τι άλλο τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Σίτι του Λονδίνου» σημειώνει η Telegraph, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα έστελνε και ένα ευρύτερο μήνυμα.

«Ως θεσμός, η ΕΕ υπόσχεται ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στα κράτη μέλη της, σε αντάλλαγμα για τη συγκέντρωση της κυριαρχίας τους. Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας, έκανε το αντίθετο. Όλοι ξέρουν ότι η χώρα δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην ευρωζώνη αλλά και ότι, μετά την ένταξή της, δεν έπρεπε να της χορηγηθούν αλλεπάλληλα δάνεια» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

«Ωστόσο, η ταπείνωση που υφίσταται τώρα μία περήφανη και αρχαία χώρα αποτελεί ένα χρήσιμο μάθημα για όλα τα κράτη μέλη - ότι χωρίς τη δύναμη να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις θα βρίσκονται πάντα στο έλεος μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και οικονομικών δυνάμεων που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς. Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια πριν δεν ισχύει πλέον, όταν ο έλεγχος του νομίσματος και της οικονομικής πολιτικής παραδίδεται σε μια υπερεθνική αρχή. Το ερώτημα αν αξίζει τελικά να πληρώσουν το τίμημα μπορούν πλέον να το απαντήσουν μόνο οι Έλληνες» καταλήγει το άρθρο.


http://www.zougla.gr/politiki/article/telegraph-i-tapinosi-tis-eladas-prepi-na-mas-anisixi-olous

1 σχόλιο:

  1. ... Και πρίν Αλέκτωρ λαλήση τρείς, βγήκαν στα Μικρόφωνα των Μπαλκονιών των ΜουΜουΕ τα πουλημένα τομάρια και λαλούν περί ηθικής, και λαλούν καθ υπόδειξη των Ξένων εντολοδόχων τους, γαβγίζουν με λύσσα ενάντια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΚΦΡΑΣΗΣ του Ελληνικού Λαού ! Σκίζονται να σώσουν Ταφέντι τα Άνομα, οι Δούλοι !!
    Και ΓΙΑ όσους δεν έζησαν την Τριπλή Κατοχή της Πατρίδας μας, κάπως και σχεδόν ΕΤΣΙ είτανε οι Κουκουλοφόροι ! Άλλαξαν οι Καιροί ! Πέταξαν την Κουκούλα τους και φόρεσαν "γραβάτα", οι Δούλοι !
    Αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Όπως λέει και το τραγούδι του Ξυλούρη, "Πουλημένοι-Πουλημένοι Κάσα σας προσμένη, όλοι οι Πουλημένοι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ"!
    Εσείς ΟΛΟΙ ΣΑΣ Βρούτοι του Ελληνικού Λαού και Έθνους, θα καταντήσεται σαν τον Ιούδα που πέταξε και τα Αργύρια του και Αυτοκρεμάστικε !
    Ψάξτε για ... ΔΕΝΔΡΑ και μακριά από τα Μάτια μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή