Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Παπαρήγα: Θα πάρουμε μέρος στο δημοψήφισμα, αλλά το «όχι» μας δεν θα συναθροιστεί με της κυβέρνησης


Η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα, λέγοντας «όχι» στην πρόταση των δανειστών. Τόνισε ωστόσο πως «το “όχι” του ΚΚΕ δεν συναθροίζεται με κανένα “όχι”».
Σημειώνεται πως αρχικά από τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ προέκυπτε πως θα απείχε από το δημοψήφισμα καθώς «καλούσε τον λαό να πει "όχι" τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην κυβέρνηση», ωστόσο η ΑλέκαΠαπαρήγα διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει κανονικά στο δημοψήφισμα.
«Το πρόγραμμά σας θα παρατεθεί και θα το εμφανίζετε ως συμβιβασμό έντιμο και αξιοπρεπή», είπε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση. «Με πρόσχημα την Αριστερά διαβρώνετε και αλλοιώνετε συνειδήσεις συστηματικά και επανειλημμένα», τόνισε.
«Δεν υπάρχει συμβιβασμός αξιοπρεπής. Ο μόνος συμβιβασμός είναι μέσα στο μαζικό κίνημα και όχι με τραπεζίτες και βιομηχάνους», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η ζημιά που κάνετε στο λαό είναι πολύ μεγάλη». «Από το go back -που είναι λάθος αγγλικά- πήγατε  στο "γίναμε φίλοι με την Μέρκελ"», είπε και σημείωσε: «Δεν ξεφύγατε από τον στόχο ενός συμβιβασμού».

http://tvxs.gr/news/ellada/papariga-tha-paroyme-meros-sto-dimopsifisma-alla-oxi-mas-den-tha-synathroistei-me-tis-ky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου