Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο αρχιτέκτονας του «δόγματος του σοκ» λέει: Ελλάδα μην πληρώνεις



O  Τζέφρι Σακς χτυπά για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα με σκληρές αλήθειες που αποκαλύπτουν την υποκρισία των πιστωτών. Ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος, από τους αρχιτέκτονες του «δόγματος του σοκ» και της θεραπείας της βίαιης προσαρμογής, σε μια θεαματική μεταστροφή, βομβαρδίζει με ένα δριμύτατο κατηγορώ την Ευρώπη και του ΔΝΤ καταγγέλλοντας τους πιστωτές για τη «λάθος συνταγή» στην ελληνική κρίση και καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί.

Μετά το σκληρό άρθρο του της περασμένης εβδομάδας στην ιστοσελίδα του Wolrd Economic Forum, με τίτλο «Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», ο Τζέφρι Σακς, νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια επανέρχεται σήμερα κατακεραυνώνοντας με έναν βομβαρδισμό από tweets τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup και των πιστωτών και καταλογίζοντας την βαρύτερη ευθύνη, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα πιο χαρακτηριστικά του tweets είναι τα εξής:
«Οταν θα γραφτεί η ιστορία, θα είναι ο υπουργός Σόιμπλε, ούτε η Μέρκελ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε καν η Κομισιόν, εκείνος που απέτρεψε τη συμφωνία».

«Στην Πολωνία προσφέρθηκε ανακούφιση από το χρέος για να κάνει μια νέα αρχή. Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έπρεπε να υπενθυμίσει στους ευρωπαίους ηγέτες αυτό το βασικό γεγονός».

«Η Ελλάδα πρέπει απλώς να πει όχι στις απαράδεκτες απαιτήσεις των πιστωτών. Σταματήστε να πληρώνετε. Κρατήστε το ευρώ αλλά χωρίς το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους».

«Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολύ άνθρωποι συμπεραίνουν τυφλά ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι εκείνοι που έχουν το δίκιο απέναντι στην Ελλάδα. Η οικονομία ιστορία έχει άλλη άποψη».

«Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν πραγματικοί τραπεζίτες. Πλήρωσε ή σε κλείνουμε. Κοντόφθαλμο  φαρισαϊκό, αυτοκαταστροφικό.».
http://tvxs.gr/news/ellada/o-arxitektonas-toy-dogmatos-toy-sok-leei-ellada-min-plironeis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου