Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Guardian: Το πρωτοσέλιδο κι οι 6 αριθμοί που σοκάρουν την Ευρώπη

Μ’ ένα πρωτοσέλιδο που σοκάρει την Ευρώπη κυκλοφορεί σήμερα ο Guardian. Με την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μέσα στην ελληνική σημαία και με τον τίτλο «Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», η βρετανική εφημερίδα αποτυπώνει με έξι μόνον αριθμούς το τέρας της κρίσης και τις δραματικές της συνέπειες.

Οι αριθμοί, που αναδύονται μέσα από τη σημαία, είναι οι εξής:
*25%: Πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος
*28%: Μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα
*28,5%: Πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
*61%: Μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
*45%: Το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
*26%: Ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)
Στο άρθρο του ο Guardian γράφει ότι η οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι πλέον αντίστοιχη με εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του ’30 και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη της.
Όπως γράφει, η Ελλάδα έχει πετάξει πλέον το μπαλάκι στα χέρια των πιστωτών διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το ΔΝΤ. Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Reuters σύμφωνα με τις οποίες «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα» και η πληρωμή δεν θα μπορέσει να γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και χρηματοδότηση.

http://tvxs.gr/news/ellada/guardian-protoselido-ki-oi-6-arithmoi-poy-sokaroyn-tin-eyropi

1 σχόλιο:

  1. Θέμα: Μαθαίνουμε Να Σκεφτώμαστε

    1ον. Όποια, Όποιος και Όποιοι μιλούν με ορολογία Καταστροφολογίας, Φόβου και όλα τα συναφεί και Παράγωγα αυτών, Εξωτερικευούν α) Την Μορφή Αρρώστιας που τους κατέχει, β) Λειτουργούν ως διεκπεραίωση Άλλων, συνήθως, Ανομων και Αντικοινωνικών λειτουργιών, που Στόχο και Σκοπό Έχουν τον Μπλοκάρισμα της ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

    2ον. Η έλλειψη Γνώσης (Παιδείας), κάνει τον ΦΟΒΟ πιο ... "ελκυστικό" ! Γιαυτό άλλωστε το ΚαπιταλοΙμπεριαλιστικό Σύστημα απεχθάνεται την Παιδεία όπως ο Δίαολος το Λιβάνι ! Και ώς Συνεπαγωγή το Αυτό Σημερινό ΟικονομικοΚοινωνικό Σύστημα Βασίζεται (Απλά) στο ΨΕΜΑ και στης Μισές Αλήθειες που ΕΙΝΑΙ χειρότερες και από τα Ψέματα ! Αυτά ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Αρρώστειες του Πνεύματος κ. της Ψυχής (μιλάμε πάντα για Ανθρώπους και Ανθρώπινες Κοινωνίες !), επαγωγικά η ίδια η Φύση του Καπιταλισμού ΕΙΝΑΙ Άρρωστη, ΕΙΝΑΙ Μια Θανατηφόρα Αρρώστεια ! Το Σήμερα (για ακόμη μια φορά το ... Δείχνει !)

    3ον. Στο ΔΙΑΤΑΥΤΑ: Οι ... "ΘΕΣΜΟΙ" είναι Βλ. 1ον. ! Φοβόμαστε ΚΥΡΙΟΙ της Ελληνικής Κυβέρνησης τους Άρρωστους και Φοβισμένους ;;

    και 4ον ως Πρόταση:
    ΑΣ τους ... Λυπηθούμε και ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝΕ στην ανοίατη Αρρώστεια Τους την ... ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή