Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ένοπλος χρυσαυγίτης εισέβαλε στο δημαρχείο Περάματος


Ένα ακόμα περιστατικό νεοναζιστικής βίας σημειώθηκε στο δημαρχείο Περάματος την Τετάρτη σε απάντηση του αντιφασιστικού «όχι» που είπαν εργάτες και πολίτες της περιοχής στα εγκαίνια του ναζιστικού σωματείου που έχει εξαγγείλει εδώ και δύο χρόνια η Χρυσή Αυγή και το οποίο τώρα κάνει πράξη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ένα μέλος της Χρυσής Αυγής εισέβαλλε στο δημαρχείο Περάματος κρατώντας μία θήκη καραμπίνας, στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο μετέφερε όπλο, κι άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις και απειλές, βάζοντας στο στόχαστρό του κυρίως τον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ για την πρωτοβουλία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Δευτέρας, η οποία χάλασε τη χρυσαυγίτικη φιέστα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Σύμφωνα με τον Τάκη Καραγιαννάκη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, αλλά και εργαζόμενους του δήμου -αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό- με τους οποίους επικοινώνησε η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο χρυσαυγίτης δεν ήταν μόνος του, αλλά συνοδευόταν από την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Β' Πειραιά Παναγιώτα Παπά.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το αντιφασιστικό κίνημα του Περάματος έδωσε δυναμική απάντηση στα εγκαίνια του ναζιστικού σωματείου. Σωματεία, φορείς της περιοχής και αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, καταγγέλλοντας το ναζιστικό σωματείο ως «δουλεμπορικό γραφείο».
* Φωτογραφία από το 902.gr
http://tvxs.gr/news/ellada/enoplos-xrysaygitis-eisebale-sto-dimarxeio-peramatos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου