Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

(Το ερώτημα χωρίς φύκια, μεταξωτές κορδέλες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς! Μια σόδα, παρακαλώ)! Λιάνα Κανέλλη: Ή πας στη ρήξη ή σκύβεις το κεφάλι


Η προεδρία της Σερβίας τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο τιμής του σερβικού λαού, για την προσφορά τους στις δυσκολότερες στιγμές του σερβικού λαού, την περίοδο των βομβαρδισμών της χώρας.

Με αφορμή αυτή τη βράβευση, η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για την «πολύ μεγάλη τιμή» που της έγινε, δεκαέξι χρόνια μετά «και σε μια εποχή που τα Βαλκάνια αναδεύονται εξαιρετικά αρνητικά, ακόμη κι αν εμείς μιλούμε σήμερα εδώ αβρόχοις ποσίν για μισθούς Βουλγαρίας και κινήσεις στο Κουμάνοβο, και αίμα που έχει αρχίσει και τρέχει πάλι στα Βαλκάνια».
Μίλησε, όμως, και για την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως «τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ελπίδα δεν ήρθε, οι φόροι παραμένουν» και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ’ αυτόν που προτείνει το ΚΚΕ «καλώντας πια τον κόσμο στον δρόμο, με συλλαλητήρια, με εκδηλώσεις, με απεργίες, με ό,τι μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα».
«Ή πας στη ρήξη ή σκύβεις το κεφάλι» τονίζει, διευκρινίζοντας «εμείς μιλάμε μόνο για ρήξη, αλλά όταν το ΚΚΕ μιλάει για ρήξη δεν την προσαρμόζει τη ρήξη στην εντιμότητα, στο απεχθές στο δεν ξέρω εγώ τι -βρες όποιο άλλο επίθετο θέλεις- της υπαρκτής πολιτικής. Η ρήξη είναι ρήξη με την ευρωπαϊκή πολιτική, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι απλώς με την ευρωζώνη, είναι και με το ΝΑΤΟ».
Όχι στη συμφωνία λαιμητόμο
Για συμφωνία-λαιμητόμο για τον λαό, που προσθέτει νέα πιο βάρβαρα μέτρα στα ήδη υπάρχοντα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια.
Όπως είπε, η κυβέρνηση «κοροϊδεύει τον κόσμο» αφού δεν «καταργεί τα μνημόνια» και «τα βάρβαρα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων» και «φέρνει καινούργια, ύψους 8 δισ. ευρώ». Ο κ. Παφίλης αναρωτήθηκε «δεν θα αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι, και πρακτικά αν αυξηθούν δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;», ενώ σημείωσε ότι δεν καταργείται καμία φοροαπαλλαγή και τα προνόμια από τους αναπτυξιακούς νόμους των επιχειρηματικών ομίλων.
«Εμείς λέμε όχι στη συμφωνία, να την μπλοκάρει ο λαός. Καμία αναμονή. Όλοι στο δρόμο, με αιτήματα κατάργηση των Μνημονίων ανάκτηση των απωλειών. Μαξιμαλιστικά; Εσείς που είστε κυβέρνηση σήμερα αυτά δεν λέγατε προεκλογικά; Τώρα τι λέτε; Επώδυνη αλλά έντιμη συμφωνία», κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Πηγή: ΑΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/politiki/liana-kanellh-h-pas-sth-rhksh-h-skuveis-to-kefali.3545989.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου