Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μην ακουμπάτε τον Αλέξη Τσίπρα!

Πηγή: Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου - "Unfollow"

Οι κριτικές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές και η κριτική τους βάσιμη - τόσο για τη μετάλλαξη του κόμματος όσο και για τις υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Παρά τη σφοδρότητα των συγκρούσεων, όμως, τίποτε δεν αγγίζει πια τον πρωθυπουργό...

Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, οι πιέσεις που ασκούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία είχαν ομόθυμα υποστηρίξει τις μνημονιακές κυβερνήσεις κατά την πενταετία της κρίσης, προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακρίνονται σε δύο τακτικές που λειτουργούν συμπληρωματικά:

Από τη μία, εντείνεται η πολεμική ρητορική που υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παλαιοκομματική Αριστερά -ακόμη και «σταλινική»!-, που στόχο έχει αφενός να κυβερνήσει ανελεύθερα κι αφετέρου να οδηγήσει την Ελλάδα «έξω από την Ευρώπη». Από την άλλη, οικοδομείται το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εκλεκτός του λαού και ότι μπορεί να αποτελέσει καλό ηγέτη, αν «σοβαρευτεί», αν δηλαδή ξεφορτωθεί τα «βαρίδια» του κόμματός του, που τον εμποδίζουν να κάνει «το σωστό», δηλαδή να έρθει σε συμφωνία με τους «εταίρους» και να διασώσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ο κόσμος, άλλωστε, λέει αυτό το επιχείρημα, δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε κυβέρνηση ή μάλλον, καλύτερα, ψήφισε πρωθυπουργό και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει συνεπώς την αποκλειστική ευθύνη για όλα.

Είναι φανερό ότι οι πιέσεις αυτές έχουν στόχο να ωθήσουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις βασικές αρχές της πολιτικής που συνοψίζεται στο επίθετο «μνημονιακή». Ας μην ξεχνάμε ότι η αναγκαιότητα της «ευρωπαϊκής προοπτικής», έτσι όπως την υιοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις της κρίσης και εξακολουθούν να την υποστηρίζουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, έχει το συγκεκριμένο περιεχόμενο της προσήλωσης σε μέτρα όπως -κυρίως- οι ιδιωτικοποιήσεις και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Δεν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_63.html

1 σχόλιο:

  1. Αλέξη, καλά και σωστά τα λέει ο Κασιμάτης για την Αντισυνταγματικότητα του "Χρέους" ! Αλλά Εμείς/Εγώ ΕΝΑ θα σου είπω: Εμείς Από Τα Έγκατα της Γης Κατακτητές Της Κορυφής, ΕΜΕΙΣ και Εάν Περάσαμε Πολλά Με ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ....! Και όπως είπε ο Στέλιος, ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ και το Φιλότιμο ΜΟΥ ΒΑΔΙΖΩ ΜΕΣΑ στην ΖΩΗ με ΚΑΘΑΡΩΝ το ΜΕΤΟΠΩΝ ΜΟΥ (Απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!). Το Ελληνικόν Μέλλον ΕΣΤΙ και ΕΙΝΑΙ η Ελληνική Ιστορική Συνείδηση (ΕΙΣ) !
    Όλα τα άλλα είναι μπούρδες και ξεράσματα ! Εντάξη Φίλε ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή