Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

(Ως πότε οι Συριζαίοι θα καλύπτουν την Φλεβαριάτικη προδοσία του Βαρουφάκη); Αρμαγεδδών! Σκληρή και βάρβαρη η πρόταση των δανειστών



Αρμαγεδδώνας, σκληρή, βάρβαρη είναι μερικές από τις λέξεις με τις οποίες επιχειρούσαν να περιγράψουν - αργά το απόγευμα της Τετάρτης - ανώτατες κυβερνητικές πηγές την αντιπρόταση των δανειστών προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν, η αντιπρόταση των δανειστών εστάλη στην ελληνική πλευρά στις 5:00 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση των δανειστών είναι εξαιρετικά σκληρή και συγκεκριμένα, όπως δηλώνουν, είναι... φωτιά και λάβρα, αφού ζητούν:
- Μείωση συντάξεων
- Κατώτατους μισθούς στο δημόσιο
- Κατάργηση ΕΚΑΣ
- Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους
Οι δανειστές πιέζουν για ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, με στόχο την εξοικονόμηση 1 δις ευρώ επιπλέον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ εξακολουθεί να τηρεί πολύ σκληρή στάση και προσωπικά η γενική του διευθύντρια, η Kρ. Λαγκάρντ.  "Δεχτείτε την εστίαση μας λένε και σας δίνουμε το ΕΚΑΣ", αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Όπως τονίζουν, η κυβέρνηση δεν χάνει τις ελπίδες της, συνεχίζει να ζητά τη διασφάλιση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης για την Ελλάδα. Ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να πιέζει για το χρέος.
Επιμένει η Ελλάδα για το χρέος
Η Ελλάδα ζητά ελάφρυνση χρέους, αλλά οι δανειστές θέλουν πρώτα συμφωνία για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει έτερη κυβερνητική πηγή, παρουσιάζοντας την εικόνα της διαπραγμάτευσης μέχρι τώρα.
Η Ελλάδα ζητά συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά οι δανειστές απαιτούν πρώτα να υπάρξει συμφωνία για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, τονίζει η ίδια πηγή. Ταυτόχρονα εκφράζει αισιοδοξία πως είναι εφικτή μια συμφωνία σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη.
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Euro Working Group
Στο μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euro Working Group. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κρίσιμο Eurogroup που ξεκινά από στιγμή σε στιγμή δεν θα είναι μόνος του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, καθώς στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Τσακαλώτος.
Η παρουσία του Ευ. Τσακαλώτου κρίνεται επιβεβλημένη, από τη στιγμή που έχει αναλάβει τον συντονισμού της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/armageddwn-sklhrh-kai-varvarh-h-protash-twn-daneistwn.3545913.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου