Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Βούλιαξε το Λονδίνο. Πάνω από 70.000 κατά της λιτότητας



Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν με πανό υπέρ της Ελλάδας και με αιτήματα εναντίον των μέτρων λιτότητας στις ευρωπαϊκές χώρες. Εναντιώνονται επίσης στην πολιτική Κάμερον που προβλέπει νέες σταδιακές περικοπές τα επόμενα πέντε χρόνια που θα πλήξουν κυρίως τη μεσαία και εργατική τάξη. Παράλληλα "κόβεται" το επίδομα για τα άτομα κάτω των 21 ετών.
Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά "την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργειών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.
"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν", πρόσθεσε.

Διαδηλωτές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ:



Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, στην καρδιά του Σίτι, μέσα σε ενθουσιώση ατμόσφαιρα και αναμένεται ότι το απόγευμα η πορεία θα φτάσει στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ.

Και πλάνα από την πορεία:

@tsipras_eu We are marching in London in Solidarity with You & Greece ! b Strong .
View image on Twitter
 "Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε" είναι το σύνθημα-κάλεσμα για τη διαδήλωση που προγραμματίζεται εν τω μεταξύ το Σάββατο στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.
Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς. "Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου" είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλοντας την "άδικη, άνιση και άχρηση" πολιτική λιτότητας.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/live-eikona-vouliakse-to-londino-panw-apo-70-000-kata-ths-litothtas.3539238.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου