Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ρεντσι: Χαμογελούν όσοι θυμούνται τι έλεγε ο Τσίπρας για την Μέρκελ προεκλογικά



«Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι οι Έλληνες», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αφήνει και κάποιες αιχμές για τη σχέση «εμπιστοσύνης» που ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει καλλιεργήσει με την Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως «όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν».

Σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε εχθές ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντς, ότι «είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις για την Ελλάδα», ο Ματέο Ρέντσι σημειώνει ότι είναι δική του η απόφαση που δεν συμμετέχει κι όχι θέμα πρόσκλησης.
«Εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια. Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε. Αλλά αν είναι αυτό που επιθυμεί η Ελλάδα, εντάξει. Μόνον που η Ιταλία συμμετέχει σε θεσμικές συνόδους, όχι στις άτυπες», λέει με νόημα.
«Για να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι: εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας», συνεχίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός εκφράζοντας την εκτίμηση πως έχει ωριμάσει η στιγμή της οικονομικής στροφής στην Ευρώπη, με έμφαση περισσότερο στην ανάπτυξη απ' ό,τι στην λιτότητα. «Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από τις δικές μας», καταλήγει.
http://tvxs.gr/news/ellada/rentsi-xamogeloyn-osoi-thymoyntai-ti-elege-o-tsipras-gia-tin-merkel-proeklogika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου