Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αμεσες πολιτικές εξελίξεις

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες. Προσπερνάμε την ανοησία που είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ότι δηλαδή στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εργάζονται για την μετάβαση της χώρας στη δραχμή. Κανονικά για την κινδυνολογική του δήλωση αυτή πρέπει να του ασκηθεί ποινική δίωξη.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση νέα πρόταση δηλώνοντας ότι οι «θεσμοί» συμφωνούν να παραμείνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ, όπως έχει, οι «εταίροι» θα δεσμευτούν για την συμφωνία του 2012 για το χρέος, και θα χορηγήσουν άμεσα χρηματοδότηση παρατείνοντας το ισχύον πρόγραμμα για ένα μήνα. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ακυρώσει ή να ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αυτή η εξέλιξη –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- δημιούργησε δυο γραμμές μέσα στην κυβέρνηση με διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Η μια με εκφραστές Δραγασάκη, Σταθάκη και Μάρδα οι οποίοι είναι της άποψης η κυβέρνηση να στείλει αίτημα για άμεση σύγκλισης έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup και να ξανακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η άλλη που την ασπάζονται Λαφαζάνης, Στρατούλης, θεωρεί ότι αυτές οι «παροχές» δεν ανατρέπουν την ουσία της βάρβαρης πρότασης των δανειστών και η κυβέρνηση να προχωρήσει κανονικά στο δημοψήφισμα όπως το έχει σχεδιάσει.

Αναμένουμε.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_239.html

1 σχόλιο:

  1. Ασχέτως Τί Ακούγεται, τόσο από τα Ξένα Αφεντικά όσο και από τα Ντόπια τους Καθάρματα=Σκουπίδια !

    1ον. Alea lacta est ή Lacta alea est !

    2ον. Το Δημοψήφισμα της Κυριακής του Ελληνικού Λαού, θα γίνει η Συνεφιασμένη Κυριακή ΟΛΩΝ Τους ! In nuce Του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ το ΟΧΙ ΤΟΥ !!

    3ον. Όποιος "Κάνει Πίσω" για και στο Αναφερώμενο Δημοψήφισμα του λέμε μόνο ΕΝΑ: Vae Victis ! Στην Πολιτική Βούληση !

    4ον. Και in medias res, in hoc Vince του Ελληνικού Λαού, λέμε μόνο ... in vino veritas in nuce Του ΕΙΝΑΙ και Του ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΑΣ !

    Ιτε Παίδες Ελλήνων ! (Ιται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή