Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πήγε να κλέψει από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει το παιδί της!


Εικόνες εξαθλίωσης και ανέχειας στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, όπου υπάρχει πείνα...

Φτώχεια και εξαθλίωση για πολλές οικογένειες της Πάτρας, με τα κρούσματα να είναι καθημερινά και να αποτυπώνουν όλα μαζί την ίδια εικόνα: 
Το σκηνικό που θέλει ομάδες ανθρώπων, οικογένειες και συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες να έχουν φτάσει στα όρια της πείνας.



Τις προάλλες το περιστατικό που έγινε σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας σόκαρε όσους έτυχε να είναι μπροστά: Μία μητέρα ενός ανήλικου παιδιού επιχείρησε να κλέψει δύο κονσέρβες, αλλάέγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους του καταστήματος. 
Όταν την… έπιασαν στα πράσα η γυναίκα έβαλε τα κλάματα, μη μπορώντας να κρύψει ότι είχε φτάσει σε κατάσταση απόγνωσης, καθώς δεν είχε χρήματα για να ταΐσει το ανήλικο παιδί της.

Όπως είπε στους εργαζόμενους αναγκάστηκε να κλέψει για να δώσει φαγητό στο παιδί της που πεινούσε και που είχε να φάει για μέρες. Από τον τρόπο μάλιστα που τα έλεγε φάνηκε ότι η νεαρή αυτή μητέρα δεν έλεγε ψέματα.
Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Άνθρωποι πεινούν και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, καταφεύγοντας είτε στους Κοινωνικούς Οργανισμούς του Δήμου, είτε σε συλλόγους και φορείς για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό ή τα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

σχετικά:
Πάτρα: Η φτώχεια, η πείνα και η ανέχεια μεγαλώνουν και εξαπλώνονται σαν «μαύρο» σύννεφο! 

Τραγωδία στην Πάτρα με την μάνα που αυτοκτόνησε, γιατί έκλεψε δύο μπλουζάκια!
 
patrasevents

http://hamomilaki.blogspot.gr/2015/06/patra-klefrta-gia-to-paidi-tis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+hamomilaki+(%CE%A4%CE%BF+%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου