Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

"Το ΔΝΤ απέτυχε στην Ελλάδα"




«Το απολογιστικό έργο του ΔΝΤ ως οργανισμού είναι ανάμεικτο» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Paulo Nogueira Batista στην ιστοσελίδα rt.com, για να προσθέσει: «Παράδειγμα, το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ουκρανία, ήταν μια αποτυχία».



Συγκεκριμένα, στο περιθώριο του διεθνούς «19th Economic Forum» στην Αγία Πετρούπολη, επισήμανε ότι «χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αποτελούν αντίθετο παράδειγμα, επειδή κατόρθωσαν να ξεπεράσουν την κρίση ακόμη και νωρίτερα από το πρόγραμμα». 



Παράλληλα πρόσθεσε πως «υπάρχουν περιπτώσεις πολύ δύσκολες και όπου απέτυχε το σχέδιο. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Και η Ουκρανία μια άλλη. Στην Ουκρανία δοκιμάστηκαν τρία αποτυχημένα προγράμματα - το 2008, το 2010, και το 2014.Τώρα το ΔΝΤ εφαρμόζει κι ένα τέταρτο».

«Οι Έλληνες φάνηκαν μάλλον υπομονετικοί, καθώς χρειάστηκε στην Αθήνα αρκετός χρόνος -σχεδόν πέντε χρόνια- για να καταψηφίσει τα κόμματα εκείνα που χειρίστηκαν την κρίση κατά τρόπο εξαιρετικά επιβλαβή για τη χώρα» συνέχισε ο Paulo Nogueira Batista και πρόσθεσε:
«Οι Έλληνες υπέφεραν πολλά από λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν όχι μόνο από το ΔΝΤ αλλά και από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις» «Οι Έλληνες υπέφεραν πολλά από λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν όχι μόνο από το ΔΝΤ αλλά και από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και τις ευρωπαϊκές αρχές, αποφάσεις που οδήγησαν την Ελλάδα σε σοβαρό αδιέξοδο. Το ζήτημα του να δανείζεις κάποια χώρα που δεν πληρώνει το χρέος της είναι κάτι πολύπλοκο, επειδή η συνεργασία με το ΔΝΤ βασίζεται στην καλή πίστη. Είναι όμως κάτι που συχνά συμβαίνει, επειδή δεν ακολουθούνται πάντοτε οι κανονισμοί. Υπάρχει πάντοτε και το παράθυρο της πολιτικής παρέμβασης από τους ισχυρούς». 



Ο ισχυρός άνδρας του Ταμείου υποστήριξε ακόμη πως «το ΔΝΤ θα πρέπει να υιοθετήσει δομικές αλλαγές που συμβαίνουν διεθνώς και να κάνει μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι ψηφοφορίες για τις αποφάσεις.Το Ταμείο αναπτύσσεται πολύ αργά σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία. Διαθέτει ξεπερασμένη γραφειοκρατία 70 χρόνων. Αλλά θα είναι άδικο να περιμένεις αποφασιστικές κινήσεις από εκείνη τη γηραιά κυρία στην Ουάσιγκτον».

Διαβάστε επίσης: Στις αποτυχίες του ΔΝΤ στην Ουκρανία και στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Paulo Nogueira Batista Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, 10:34

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

  
http://www.zougla.gr/politiki/article/to-dnt-apetixe-stin-elada

1 σχόλιο:

  1. Φίλε ΚοροβέΣη Περικλή !

    Μάλλον Φίλε έχεις τρομερά ελλείματα Φιλοσοφίας-Πολιτικής-Ιστορίας, ή είσαι επιτήδειος ! Ο ΝαζιστοΦασισμοΚαπιταλισμός ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ και ΤΟ ΙΔΙΟ ! Αλίμονο εάν περίμενες να στο κάνουμε εδώ τώρα στραγάλια ! Μια ΙστορικοΕπιστημονικοΦιλοσοφική Ανάλυση θα σου άνοιγε τα πνευματικά και ψυχικά σου μάτια ! Επιπλέον βλέπουμε ΟΤΙ μιλάς για το πρόγραμμα του Χίτλερ χωρίς να το ξέρεις, και γιαυτό ταυτήζεις αυτόν με την Μέρκελ ! Όλοι παίζουν τον Σάπιο Ρόλο τους, και Εσύ ;
    Γιατί στα γράφουμε αυτά ; Διότι οι άλλοι μπορούν να τα χάφτουν αυτά που γράφεις λόγω έλλειψης γνώσεις, αλλά και εσύ είσαι ένα από τα ... ΙΔΙΑ ! Τίποτα το Διαφορετικό, τίποτα το Αναγεννητικό, τίποτα το Καινούργιο ! Όπως είπαμε ένα από τα ΙΔΙΑ !

    Sorry, αλλά η Αλήθεια να λέγεται, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, αλλά ΟΧΙ στο ΣΚΟΤΟΣ και στης προσωπικές Σκοτοδίνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή