Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ωμή παρέμβαση Ντάισελμπλουμ για αλλαγή κυβέρνησης

«Οι προτάσεις μας είχαν το μέγιστο της ευελιξίας που επέτρεπε το Eurogroup», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως «εκπλαγήκαμε αρνητικά από τις αποφάσεις» για το δημοψήφισμα. «Η ελληνική πλευρά αποφάσισε να τις απορρίψει και να διακόψει τις διαπραγματεύσεις», τόνισε. Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα και το ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να εγκρίνει τη συμφωνία είπε: «Θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και με το ναι. Θα πρέπει να δούμε ποια κυβέρνηση θα εμπιστερούμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα».

«Δώσαμε χρόνο για τις εναλλακτικές μας προτάσεις, αλλά οι ελληνικές αρχές τις απέρριψαν», είπε, υποστηρίζοντας πως «οι προτάσεις δεν ήταν ολοκληρωμένες, βρισκόμασταν ακόμη σε διαπραγματεύσεις».
«Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ. Θα δούμε ποια θα είναι τα μελλοντικά βήματά μας», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως το Eurogroup θα συνεχίσει τη συνεδρίαση, χωρίς την ελληνική αντιπροσωπεία, για τα επόμενα βήματα. «Θέλουμε να εργαστούμε στενά για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της Ευρωζώνης», ανέφερε.
Σχετικά με την στήριξη των ελληνικών τραπεζών είπε πως αυτή είναι μια απόφαση που θα πάρει η ΕΚΤ, ως ανεξάρτητος θεσμός. «Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ και θα δούμε ποια θα είναι τα μελλοντικά βήματά μας», είπε.
«Θα υπάρξουν προβλήματα για την Ελλάδα, ακόμα και με ναι. Η κυβέρνηση θα έχει προβλήματα διαχείρισης. Πρέπει να δούμε ποιον θα εμπιστευτούμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα» τόνισε αναλυτικά. Στο σενάριο του «όχι», συνέχισε, η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται στον ελληνικό λαό ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις υποχρεώσεις της σε κάθε περίπτωση, κατέληξε.
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ntaiselmploym-programma-teleionei-tin-triti-aposyroyme-tin-protasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου