Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Μύγα τσίμπησε τους "θεσμούς"; Τώρα κάνουν λόγο για νέα πρόταση με αναφορά σε χρέος και αναπτυξιακό πακέτο

Τι έγινε ρε παιδιά; Μύγα τους τσίμπησε; (λέγε με δημοψήφισμα). Εντελώς ξαφνικά Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέβασε τουίτερ και μάλιστα στα ελληνικά που μας λέει ότι τώρα οι «θεσμοί» (διάβαζε τοκογλύφοι – δανειστές) είχαν στα σκαριά νέα πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση που θα κάλυπτε τις «χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Αυτές τις νέες προτάσεις δεν τις μάθαμε, γιατί η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015. (Τώρα τους πιστέψαμε)

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015. Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroup θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ημερησία" έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσει την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν είναι προγραμματισμένη για τις 13:45 (ώρα Ελλάδας).
Κατά την ενημέρωση που θα παράσχει, ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις των θεσμών και να αποτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ελληνική κρίση.
Μάλιστα, την πρόταση των θεσμών ο κ. Γιούνκερ την ανέβασε και στο Twitter του, στα ελληνικά, «με την φράση Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας».

Διαβάστε την τελική πρόταση των Θεσμών στο συνημμένο αρχείο

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_322.html

1 σχόλιο:

  1. Το πιο ωραίο θα ρθεί σε 2-3 μέρες ! Ο Γιούνγκερ θα βγάλει λόγω προς τον Ελληνικό Λαό, και θα τους αναλύση το πρόγραμμα τους ! Διότι (λένε) η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημερώνει ολοκληρωμένα το Ελληνικό Λαό ! Αναμένουμε !
    Επίσης, σήμερα ο αντικαγκελαριος Γκάμπριελ στο 2 πρόγραμμα τηλεοράσες, έδωσε Ρεσιτάλ της παραπληροφόρησης, ούτε μνεία, ούτε αναφορά για περικοπές και μειώσεις που θα επιφέρουν τα "Μνημόνια" τους στον Ελληνικό Λαό ! Φαινόταν στο πρόσωπο του το Άγχος ! Χωρίς καμμιά κομματική ταυτότητα, σας λέγουμε ότι πλήρη διαστρέβλωση και εν μέρη μείωση της προσωπικότητας του Αλέξη και της Κυβέρνησης ! Και να σκεφτείτε είναι Αριστερός ... Συγνώμη Σοσιαλοδημοκράτης, καμμιά σχέση με τον Βίλλι Μπράντ !! Μήπως σκεφτήκατε τι θα λέγουν τα Δεξιά κόμματα στην Ευρώπη ;; Δεν χρειάζεται οι Πεμπτοφαλαγγίτες τους NTOSILOGOI τους θα μας τα αναφέρουν εντός ολίγον ημερών ! Μια πρώτη γεύση πήραμε το Σάββατο στην Βουλή !

    Καλά Κρασιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή