Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας, στο Σύνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» που αναγράφεται σε πανό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κεντρικός διοργανωτής μαζί με την ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.
Μεγάλος πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαδηλώνει μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών.
Τον παλμό της κινητοποίησης δίνουν συνθήματα – αιτήματα για την «Διαγραφή του χρέους», την «Πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και την «Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων»
Με δήλωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Διαδηλωτές που κρατούν σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανώ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη ή έξοδος από ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής ‘Οχι στο νέο μνημόνιο».
 
Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο περιστύλιο - πηγή Kompoloi1
 
Σημειώνεται πως κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΟΕΣΥ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
"Η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων. Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, κι από το Όσλο ως τη Βιέννη, η  πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων  είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη. Οι ευρωπαϊκοί λαοί το κατανοούν, και για αυτό ξεσηκώνονται.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες  στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα  τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας έτσι ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, διαλύοντας φόβους, μισαλλοδοξίες, γκρεμίζοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, απαντώντας σε εκβιασμούς, τιμώντας, έτσι, τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sygkentrwsh-kata-ths-litothtas-sto-suntagma.3540710.html

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη βρέ Αλέξη ! Αυτό ήθελα να στο πώ εδώ και μήνες, αλλά σήμερα δεν άντεξα και στο λέγω ! Αντί να τους είχες σκίση την γάτα μπροστά τους και δημόσια σε δαύτους τους νεκρόφιλους της 26/1/15, κάθεστε ΟΛΟΙ σας και Σας ... Χαιδεύουν ! Έτσι ΕΙΝΑΙ πρώτα στο πρόσωπο και μετά στον ... Κ..Λ.. Ο !!! Τί είσαστε .... Μπίμπο ;; Μπίμπο και στους Νεκρόφιλους ;;;; Αυτή είναι η Αριστερά ;;; Εεεε τότε είμαι και πρώτος Νεκρόφιλος !!! Αλέξη φοβάσαι ;; Και τι ;; Τα ΑγγλοΑμερικάνικα Γουρουνόσκυλα ;; Για φοβάσαι τα Ντόπια τους πολλαπλά χρησιμοποιειμένα ΜουΝόΠανα ;;; Εάν φοβάσαι Αλέξη, τότε Χέστε μέσα, Αφήστε Εμέ ! Και θα Σου Πώ πως χορεύει το γύφτικο Παγκόσμιο Νεκρόφιλο Αρκουδάκι !!
    ΕΜΕΙΣ/ΕΓΩ θέλουμε/θέλω ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (βλ. Το Σημείο του Αρχιμήδη !), εσύ φτουράς ;;;
    Όσο αφορά τα Ντόπια Νεκροφιλικά Αποβράσματα, ΘΑ ΑΝΟΙΞΗ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ !!! Θα Τους Αποβάλουμε ΣΑΝ ΣΚΑΤΑ !! ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ που κουβαλάνε Ελληνικά Διαβατήρια και Ταυτότητες !!

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ! Στο Διάολο με δαύτους !!!

    .... Αντε Χαιδιαρι που έβαλες ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ Χαϊδάρι !!!! ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή