Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου Κινήματος "Δεν Πληρώνω" για το δημοψήφισμα

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! 
Παλεύουμε για ριζικές αλλαγές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στριμωγμένη στις συμπληγάδες της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον ελληνικό λαό, καλώντας τον σε δημοψήφισμα. 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βγαλμένο από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού καλεί τους πολίτες αυτής της χώρας να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στους διεθνείς τοκογλύφους.



Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι ποιά τάξη κατέχει τον πλούτο της χώρας και τα μέσα παραγωγής. 

Αν εξακολουθεί να μας κυβερνά η ίδια χούφτα τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων- καναλαρχών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και οι ίδιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί, ο λαός θα εξακολουθεί να φτωχοποιείται, να δυστυχεί και να οδηγείται στην αυτοκτονία.
Δεν στηριζόμαστε στα δημοψηφίσματα για να βγούμε από τη κρίση αλλά, πρώτα και κύρια, στους συλλογικούς αγώνες μας σε όλα τα επίπεδα! 

Ο λαός πρέπει να πει το ΟΧΙ παλεύοντας ταυτόχρονα για:

. τη διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους
. την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό, την υγεία, τη παιδεία, τους δρόμους, τις παραλίες, κ.α.
. την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων
. τη παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και κερδοσκόπησαν πάνω στα κόκαλα του λαού.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_888.html

1 σχόλιο:

  1. Ανοικτή Επιστολή προς Φίλους του Π.Γ. κ. Κ.Ε. του ΚΚΕ !

    Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την θέση σας αναφορικά του δημοψηφίσματος μέσα στην βουλή των Ελλήνων ! Δεν θα μπούμε σε σφαίρες ιδεολογικής θεωρίας, διότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένη, και ο Λένιν μίλησε συγκεκριμένα για το συγκεκριμένο ! Εξάλλου η Λαϊκή Κυριαρχία περνά, έστω και λίγο στρεβλά μέσα σαυτό το αστικό σύστημα που είμαστε, και οι συνθήκες για να ωριμάσει και να συνειδοτοποιθεί το Λαϊκό Κίνημα προέρχεται την σήμερα εποχή και από τα δημοψηφίσματα ! Καλό είναι να κρατάτε την Ιδεολογοπολιτική Κοσμοθεωρία σας, αλλά δεν πρέπει να απέχεται από την δυναμικότητα της κίνησης της κοινωνίας, δεν πρέπει να απέχεται από το συγκεκριμένο ! Έχουμε την άποψη ότι έχετε Αυτοεγκλωβιστή, πολιτικά Αυτοεγκλωβιστή ! Κάτι σαν την Εκκλησία της Ελλάδος, εδώ η Χώρα έχει Ζωτικό Υπαρξιακό Πρόβλημα, εδώ η Χώρα, ο Ελληνικός Λαός βουλιάζει μέσα στο ψέμα του σάπιου, σαθρού και υποτελικού πολιτικού συστήματος, και αυτοί μοιράζουν Φακές κ. Φασολάδες !
    Ακόμη φίλοι μου, κοιτάξτε και αναλύστε σωστά τα τεκτενωμένα και λάθοι που έκαναν οι Γερμανοί Κομμουνιστές και οι Αριστεροί γενικά πρίν το 1933 στην Γερμανία ! Η αντίληψη "Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω" είναι ξένη με την Ελληνική Αντίληψη και την Αριστερά !
    Συγνώμη αλλά άθελα σας παίζεται ένα μη δημιουργικό ρόλο, και έτσι χάνει και η Ελληνική Κοινωνία, ο Ελληνικός Λαός, η Ελλάδα !
    Διότι έχετε Ιστορική ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πατριωτική παράδοση, μην το ξεχνάτε Αυτό ! Άλλωστε και κάπως έτσι γέμισε το κενό το NSDAP στην Γερμανία, εύκολα με ρηχώτητες "πατριωτικες", όπως το βλέπουμε σήμερα στην Χώρα μας με ΟΛΕΣ της Μορφές και Εκφάνσεις του ΚαπιταλοΝαζιστοΦασισμού !

    Έχετε Ευθήνη ως ζωντανό μέρος και μέλος την Ελλάδας !

    Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή