Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

50 χρόνια μετά οι προβοκάτορες ...

Του Γιώργου Αλεξάτου

Τον Ιούνιο 1965 ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος "ανακαλύπτει" σαμποτάζ σε στρατιωτικά οχήματα του Έβρου, "που προκάλεσαν κομμουνιστές φαντάροι". Το σαμποτάζ δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακολούθησε η αποστασία και η πολιτική κρίση του Ιουλίου 1965 και τον Απρίλιο 1967 ο προστάτης της νομιμότητας Γεώργιος Παπαδόπουλος επέβαλε δικτατορία.

Τον Ιούνιο 2015 ο υπουργός Προστασίας κ.λπ. Γιάννης Πανούσης "προειδοποιεί" για επικείμενη τοποθέτηση βόμβας από "αναρχικούς" στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.



50 χρόνια μετά οι προβοκάτορες χρησιμοποιούν τις ίδιες πάνω κάτω μεθόδους για να βάλουν τη χώρα και τη δημοκρατία σε περιπέτειες...


Σημ. Β.Κ. Ο υπουργός προστασίας συστήματος σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Realnews υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Είχα πει πριν από τέσσερα – πέντε χρόνια κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης –ακόμα ο Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση- ότι η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του. Και το εννοώ ακόμα. Ότι όλοι αυτοί οι τύποι –οι οποίοι έχουν διάφορα στοιχεία εγκληματοειδή, λούμπεν κλπ., θα καλύπτονται πίσω από διάφορες ετικέτες μορφωμάτων  χωρίς όνομα –τη στιγμή που θα δουν ότι "προδίδονται" ή δεν τους ακολουθεί η κυβερνητική γραμμή θα αντιδράσουν βίαια.»


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου