Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γκρίλο: Εξαιρετικός άνθρωπος ο Τσίπρας

Υπέρ της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα τάχθηκε σήμερα ο Μπέπε Γκρίλο.

Γκρίλο: Εξαιρετικός άνθρωπος ο Τσίπρας
Ο ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο σχολιάζοντας χθες Σάββατο το βράδυ την επιλογή του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να εγκριθεί ή να απορριφθεί η πρόταση των πιστωτών ανέφερε ότι «είχα κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά τον Α. Τσίπρα, αλλά έκανα λάθος. Αποδεικνύεται εξαιρετικός άνθρωπος και καταφέρνει να δώσει το λόγο στο λαό της Ελλάδας».

Ο Γκρίλο έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια λαμπαδηφορίας υπέρ της νομιμότητας σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης όπου είναι έντονη η δράση της μαφίας.

Ο Ευρωπαίοι «θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα με 1,2 δισεκ. ευρώ, αλλά δεν το κάνουν, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δαπανά 1,3 δισεκ. ευρώ για την νέα της έδρα», πρόσθεσε ο Γκρίλο, για τον οποίο η τρέχουσα συγκυρία είναι αυτή της «δανειοκρατίας», κατά την οποία τίθενται υπό ομηρία οι ασθενέστερες χώρες, οι οποίες εκβιάζονται με δάνεια τα οποία είναι γνωστό εξ αρχής ότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν, κάτι που τροφοδοτεί την συνεχή αύξηση των επιτοκίων».
«Και η Ιταλία στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει εδώ και πολλά χρόνια. Μόνον που δεν μας αφήνουν να φαλιρίσουμε διότι πρέπει να πάρουν πίσω πολλά χρήματα. Το χρέος μας είναι στα χέρια των γερμανικών τραπεζών. Όταν ξαναπάρουν όλα τα χρήματα, θα μας εγκαταλείψουν όπως έκαναν με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο επικεφαλής του M5S.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64209592

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου