Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τα πάνω κάτω στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και στους "εταίρους" έφερε η αναγγελία δημοψηφίσματος (9 Βίντεο)

Τα πάνω –κάτω έφερε η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό προκηρύσσοντας δημοψήφισμα για τις 5 Ιούνη με το ερώτημα αν αποδέχεται ή όχι το τελεσίγραφο που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι τοκογλύφοι – δανειστές του ελληνικού κράτους το οποίο "συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες".

Ο Τσίπρας όπως και τα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν αμέσως μετά το διάγγελμα δηλώσεις εκδήλωσαν την πεποίθηση τους ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι συντριπτικά υπέρ της απόρριψης της πρότασης των «εταίρων».

Η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αναγγείλει δημοψήφισμα αναστάτωσε τους πάντες με δημοσιεύματα να φέρουν τους δανειστές να σχεδιάζουν να αποσύρουν την πρότασή τους προς την Αθήνα, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο για το εξαγγελθέν δημοψήφισμα, με προφανή στόχο να τεθεί ως ερώτημα το «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.

Προφανώς πιστεύουν ότι έτσι ενισχύουν το μαύρο μέτωπο που σχηματίστηκε από Ν.Δ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ που απ’ τις δηλώσεις στελεχών τους φάνηκε να τρέμουν την διενέργεια δημοψηφίσματος, αντιλαμβανόμενοι προφανώς το αποτέλεσμα του.
Καταλαβαίνουν ότι να το αποτρέψουν με την επίκληση ότι είναι αντισυνταγματικό δεν μπορούν (με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης εξήγησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα- οπότε μάλλον θα παν στον βρόντο οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπογράψει ο πρόεδρος δημοκρατίας, διάταγμα για προκήρυξη δημοψηφίσματος.

Και η στάση αυτών των κομμάτων δεν εντυπωσιάζει. Όπως είπε ο Π. Καμένος προχθές στις Βρυξέλλες, Σαμαράς και Θεοδωράκης «κυκλοφορούσαν όπως οι νεκροθάφτες των γραφείων τελετών έξω απ τις εντατικές στα νοσοκομεία» προφανώς ευχόμενοι μια αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. 

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι σαφέστατο δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης. Αν δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να πει ναι στην πρόταση υποτέλειας και βαρβαρότητας των δανειστών ή να απορρίψει αυτή την πρόταση εκτιμώντας ο ίδιος ότι ο ελληνικός λαός θα απορρίψει τους εκβιασμούς των «εταίρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης δήλωσε ότι το όχι στο δημοψήφισμα θα δώσει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η προσφυγή στο δημοψήφισμα δικαιώνει την δημοκρατική επιταγή και την λαϊκή εντολή.
Απ’ την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δήλωσε ότι η προσφυγή στο δημοψήφισμα είναι μια περήφανη απάντηση της κυβέρνησης και ο ελληνικός λαός συντριπτικά θα αποφασίσει να απορρίψει τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Αυτό που ειλικρινά δεν καταλάβαμε, από τα λεγόμενα του εκπροσώπου Τύπου του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα είναι ποια στάση θα επιλέξει το κόμμα του στο δημοψήφισμα. Ο ίδιος μας είπε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι ότι «το όχι που πρέπει να πει ο λαός πρέπει να αφορά και τις 2 προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης. Και οι δυο προτάσεις περιέχουν μέτρα σε βάρος του λαού και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μπούμε σε μια λογική να επιλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλα και στην Χάρυβδη».
Τώρα πώς θα μεταφραστεί αυτό για την στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα που έτσι κι αλλιώς έχει διλληματικό χαρακτήρα μένει να το δούμε αν και οι δηλώσεις Γκιόκα μας προϊδεάζουν ότι μάλλον το ΚΚΕ προτίθεται να συστήσει στους οπαδούς και στα μέλη του να απέχουν απ’ το δημοψήφισμα.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/10.html


4 σχόλια:

  1. Αρχινά να υπάρχει Κίνηση, αυτό είναι ΚΑΛΟοοοοο !
    Άνω Κάτω Θα τα Κάνω Δεν Αντέχω Παραπάνω (... το λέει το τραγούδ- όχι το τραγούδι !)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνοπτικά

    1ον. Το Δημοψήφισμα ΕΧΕΙ συγκεκριμένη Ερώτηση ! Δεν μιλά για Ευρώ ή Δραχμή ! Όποιο το αναγάγουν σαυτό είναι λείαν επιεικός εκ του άτιμου και πονηρού ! Εδώ θα δούμε και τον βρώμικο και Ανθελληνικό ρόλο ΟΛΩΝ των ΜουΜουΕ !!

    2ον. Την Εξουσία στην Χώρα την ΕΧΕΙ ο Ελληνικός Λαός, και για το μέλλον του ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΠΟΤΕ με τεχνοκρατικές μη Κοινωνικοπολιτικές κατοχυρωμένες στην ίδια την Κοινωνία των τουλάχιστον Ευρωπαϊκών Λαών βδέλες !!

    3ον. Το μεγαλύτερο Λάθος που έχει κάνει η Σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι μπήκε σε Διαδικασία "Συζήτηση" με της λιγδόβδελες της Τεχνοκρατικές, οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !! Να Διερωτηθούν ΟΛΟΙ τους γιατί το Κεφάλαιο στην Παγκοσμιοποίηση χρησιμοποιούν τέτοιες ... Βιτρίνες ;;

    4ον. Το άλλο Λάθος της σημερινής Κυνέρνηση είναι ότι μπλέχτηκε πέρα με τους λιγδιάριδες, αλλά και με τα ... Νούμερα τους, τα .... Δισεκατομμύρια τους ! Εδώ και ΣΑΥΤΟ όποιος μπλέκεται απλά ... ΧΑΝΕΙ !!

    5ον. Καλό το Δημοψήφισμα, τους ξεγυμνώνει ΟΛΟΥΣ, εντός και εκτός ! Μην τολμήσετε και το ακυρώσετε, πιστεύοντας για νέες και τίμιες και ειλικρινείς διαπραγματεύσεις με δαύτα τα γλοιώδεις Νούμερα !

    6ον. Και στο Φινάλε δεν πρόκειται μόνο για την Χώρα μας, αλλά τουλάχιστον για όλη την Ευρώπη ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την ΑΡΧΗ ! Θα μας Έχουν Ευγνωμοσύνη ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ της ΓΗΣ !!!
    Ξεκινάμε ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε ναι ούτε όχι αποχή από τοις κάλπες καμιά νομιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων των ευρωπαίων και της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε "Ούτε ναι ούτε όχι αποχή από τοις κάλπες ...." !
    Έμεινες ... Στάσιμος ! Δεν Προβιβάζεσε ! Είσαι στην .. Στασιμότητα των λιμνάζοντα Υδάτων ! Είσαι του Συστήματος Τέκνων !
    Για το καλό σου, πλήσου με ... Ακουαφόρτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή