Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΗ:ΠΑΛΛΑΪΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ– ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ

(Πεμ. 18/6/15 - 16:49)
Ο λαός, οι εργαζόμενοι «δεν μπορεί να είναι θεατέςμπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους.Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για τη νέα παλλαϊκή, πανεργατική κινητοποίηση που διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Σύνταγμα., κατά των δανειστών – τοκογλύφων και των απαιτήσεων τους, που βάλλουν ευθέως κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, της νεολαίας του λαού.  

Να σημειωθεί ότι τόσο το Σάββατο 20 όσο και την Κυριακή 21 Ιουνίου συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας διοργανώνονται σε πολλές πόλεις του κόσμου.  
Στη συνέχεια ακολουθεί το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ:    
Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.  
Η Κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους.  
 Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  
Απαιτούμε:  
1) Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
2) Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
3) Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
4) Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
5) Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.
6) Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
7) Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
8) Επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
9) Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις και προτείνει τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.  
Τέλος, σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.  
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20944:adedy-kinitopoihsh&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

1 σχόλιο:

  1. Θέμα: Μαθαίνουμε Να Σκεφτώμαστε

    1ον. Όποια, Όποιος και Όποιοι μιλούν με ορολογία Καταστροφολογίας, Φόβου και όλα τα συναφεί και Παράγωγα αυτών, Εξωτερικευούν α) Την Μορφή Αρρώστιας που τους κατέχει, β) Λειτουργούν ως διεκπεραίωση Άλλων, συνήθως, Ανομων και Αντικοινωνικών λειτουργιών, που Στόχο και Σκοπό Έχουν τον Μπλοκάρισμα της ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

    2ον. Η έλλειψη Γνώσης (Παιδείας), κάνει τον ΦΟΒΟ πιο ... "ελκυστικό" ! Γιαυτό άλλωστε το ΚαπιταλοΙμπεριαλιστικό Σύστημα απεχθάνεται την Παιδεία όπως ο Δίαολος το Λιβάνι ! Και ώς Συνεπαγωγή το Αυτό Σημερινό ΟικονομικοΚοινωνικό Σύστημα Βασίζεται (Απλά) στο ΨΕΜΑ και στης Μισές Αλήθειες που ΕΙΝΑΙ χειρότερες και από τα Ψέματα ! Αυτά ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Αρρώστειες του Πνεύματος κ. της Ψυχής (μιλάμε πάντα για Ανθρώπους και Ανθρώπινες Κοινωνίες !), επαγωγικά η ίδια η Φύση του Καπιταλισμού ΕΙΝΑΙ Άρρωστη, ΕΙΝΑΙ Μια Θανατηφόρα Αρρώστεια ! Το Σήμερα (για ακόμη μια φορά το ... Δείχνει !)

    3ον. Στο ΔΙΑΤΑΥΤΑ: Οι ... "ΘΕΣΜΟΙ" είναι Βλ. 1ον. ! Φοβόμαστε ΚΥΡΙΟΙ της Ελληνικής Κυβέρνησης τους Άρρωστους και Φοβισμένους ;;

    και 4ον ως Πρόταση:
    ΑΣ τους ... Λυπηθούμε και ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝΕ στην ανοίατη Αρρώστεια Τους την ... ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ !!

    Εμπρός Λοιπόν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή