Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ»: ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΤΗΝΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

eu-germany(Τρ. 30/6/15 20:00)       
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΔΗΜΑΡ
Μία μάλλον κωμική εικόνα θα εμφάνιζαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης (30/6), αν πίσω από την κιτς αισθητική δεν κρυβόταν το μαύρο πρόσωπο των εγχώριων αντιδραστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται στα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, "Ποτάμι" και ΔΗΜΑΡ. Κύριο σύνθημα αυτής της μικρής συγκέντρωσης ήταν το "Μένουμε Ευρώπη", ενώ το κλίμα ήταν υποτονικό και χωρίς παλμό. Από τα μεγάφωνα της Πλατείας Συντάγματος ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του "ΝΑΙ" ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (5/7) καθώς και οι λόγοι των ομιλητών, τους οποίους θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Σόιμπλε...


Το βράδυ της Τρίτης παρέλασε όλη η "καλή κοινωνία": η αφρόκρεμα της αντιδραστικής διανόησης της χώρας, διάφοροι παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών ελίτ αλλά και "σεσημασμένοιμνημονιακοί δημοσιογράφοι. Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ και των λοιπών συγγενών, οι οποίοι παρευρέθηκαν ν στην πρώτη γραμμή και τόνισαν όπως και τις προηγούμενες φορές στις δηλώσεις τους τη μη κομματικότητα αυτής της κατά τα άλλα άνευρης συνάθροισης. Αντικειμενικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι που κάλυψαν από κοντα τη συγκέντρωση ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η κινητοποίηση ήταν μάλλον αποτυχημένη και σαφώς κατώτερη των προσδοκιών που καλλιεργούσαν οι διοργανωτές της.


Η αναφορά στην αποψινή συγκέντρωση θα ήταν αχρείαστη, αν πίσω από αυτά τα κινήματα τύπου"Μαϊντάν" δεν κρυβόταν μια θανάσιμη απειλή προς τους λαούς της Ευρώπης, όπως δείχνει καιη πρόσφατη εμπειρία της Ουκρανίας. Η συμμετοχή απλών πολιτών σε αυτές τις αντιδραστικής κατεύθυνσης κινητοποιήσεις, κάτω από την ψυχολογική πίεση των συστημικών μίντια, θα πρέπει να καλεί σε εγρήγορση κάθε προοδευτικό πολίτη.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα που αποπροσανατολίζονται εξαιτίας της κινδυνολογίας της κυρίαρχης προπαγάνδας δεν έχουν κανένα συμφέρον από την στοίχισή τους με τα πολύχρωμα όσο και αντιδραστικά στο πυρήνα τους εγχειρήματα τύπου "Μαϊντάν". Κι αυτό διότι στο τέλος θα είναι οι ίδιοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό με τα μέτρα που θα επιβάλουν οι δανειστές και εγχώριοι υπηρέτες τους, όπως αύξηση της φορολογίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία κα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΣ
Τρίτη 30 Ιουνίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21113:menoume-soible&catid=81:kivernisi&Itemid=198

1 σχόλιο:

  1. Ασχέτως Τί Ακούγεται, τόσο από τα Ξένα Αφεντικά όσο και από τα Ντόπια τους Καθάρματα=Σκουπίδια !

    1ον. Alea lacta est ή Lacta alea est !

    2ον. Το Δημοψήφισμα της Κυριακής του Ελληνικού Λαού, θα γίνει η Συνεφιασμένη Κυριακή ΟΛΩΝ Τους ! In nuce Του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ το ΟΧΙ ΤΟΥ !!

    3ον. Όποιος "Κάνει Πίσω" για και στο Αναφερώμενο Δημοψήφισμα του λέμε μόνο ΕΝΑ: Vae Victis ! Στην Πολιτική Βούληση !

    4ον. Και in medias res, in hoc Vince του Ελληνικού Λαού, λέμε μόνο ... in vino veritas in nuce Του ΕΙΝΑΙ και Του ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΑΣ !

    Ιτε Παίδες Ελλήνων ! (Ιται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή