Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Θεωρίες συνωμοσίας από τη... CIA

Θεωρίες συνωμοσίας από τη... CIA

του Κώστα Μπετινάκη

Εάν είναι πληροφορία που διοχετεύεται από τα λεγόμενα διεθνώς αποδεκτά Μέσα του συρμού, τότε είναι είδηση. Εάν ωστόσο αντιβαίνει στα συμφέροντα των κρατούντων ισχυρών, τότε πρόκειται για «θεωρία συνωμοσίας». 


Ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» επινοήθηκε το 1964, από ποιον άλλο παρά τη CIA, για να παραγκωνίσει τις απόψεις όλων εκείνων που εξέφραζαν σκεπτικισμό για το πόρισμα της Επιτροπής Γουόρεν για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι που κατονόμαζε ως μοναχικό δολοφόνο του προέδρου τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.

Τότε η CIA χρησιμοποίησε τους εκατοντάδες «φίλους της» (δεν λέμε πράκτορες) στα Μέσα για να ξεκινήσουν εκστρατεία, ώστε να καταρρακωθεί ή ακόμη και να γελοιοποιηθεί κάθε προσπάθεια να αμφισβητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής που ανέλαβε να συντάξει την έκθεση για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα στο Ντάλας του Τέξας.

  Η CIA πέτυχε να δημιουργήσει έναν αυτοματισμό στον νου των αναγνωστών ή τηλεθεατών ώστε να στιγματίζουν ως «συνωμότες» όλους εκείνους που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από την καθεστωτική άποψη

Στοιχεία για τη συνωμοσία αυτή της CIA απέκτησε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών deHaven-Smith, μέσω αίτησης που υπέβαλε βάσει του δικαιώματος που του προσφέρει το άρθρο για την Ελευθερία πρόσβασης σε πληροφορίες (Freedom of Information Act). Το ντοκουμέντο που κατόρθωσε να αποκτήσει με τα στοιχεία «#1035-960», το οποίο έφερε και την επιγραφή «να καταστραφεί όταν πλέον δεν είναι αναγκαίο», καθώς και ένα άλλο σχετικό έγγραφο με στοιχεία «#1035-960» αποτέλεσαν τον οδηγό για το βιβλίο του με τίτλο «Η θεωρία συνωμοσίας στις ΗΠΑ».

Εκεί μπορούμε να διαβάσουμε για τον τρόπο με τον οποίο η CIA πέτυχε να δημιουργήσει έναν αυτοματισμό στον νου των αναγνωστών ή τηλεθεατών ώστε να στιγματίζουν ως «συνωμότες» όλους εκείνους που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από την καθεστωτική άποψη.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστήμιου του Τέξας και περιγράφει τις δυσκολίες και τον σκεπτικισμό που προκαλείται σε κάθε προσπάθεια διερεύνησης σημαντικών υποθέσεων, όπως ήταν τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στο βιβλίο του καθηγητή deHaven-Smith αναφέρεται ακόμη ότι η αμερικανική κυβέρνηση ελέγχει τις πηγές και παρουσιάζει την ιστορία όπως τη συμφέρει ως την τελευταία λεπτομέρειά της... 



Έτσι φτάσαμε στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας: «Ο παγκόσμιος πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας έχει ανθρωπιστικό υπόβαθρο. Οι διαβολικοί εχθροί καιροφυλαχτούν. Θα τους εξοντώσουμε» είχε εξαγγείλει όταν ήταν πρόεδρος ο Τζορτζ Μπους. Και την πολιτική αυτή εξακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από διαρροές της CIA σημειώνεται ότι σε απανωτές αναφορές στα ελεγχόμενα Μέσα (του συρμού) θα πρέπει να αφήνεται να εννοηθεί το μέγεθος του ισλαμικού κινδύνου για την ασφάλεια του δυτικού κόσμου και να στοχοποιούνται σε γενικές γραμμές η Ρωσία και η ΚίναΑπό διαρροές της CIA σημειώνεται ότι σε απανωτές αναφορές στα ελεγχόμενα Μέσα (του συρμού) θα πρέπει να αφήνεται να εννοηθεί το μέγεθος του ισλαμικού κινδύνου για την ασφάλεια του δυτικού κόσμου και να στοχοποιούνται σε γενικές γραμμές η Ρωσία και η Κίνα, ως ακόμη μια μεγάλη απειλή για τα δυτικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. Το κύμα της ξενοφοβίας έχει αποκλειστικό στόχο τους μουσουλμάνους που πλημμυρίζουν ως πρόσφυγες τη δυτική Ευρώπη και αποτελεί μέρος της ευρύτερης γεωπολιτικής και της στρατιωτικής ατζέντας που θέλει τη δαιμονοποίηση του αντιπάλου.

Στο γεωπολιτικό υπόβαθρο κρύβεται πως οι μουσουλμανικές χώρες κατέχουν περισσότερο από το 60% των πετρελαϊκών αποθεμάτων. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που διαθέτει μόλις το 2%.  Έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να ελέγξουν την ιρακινή ενεργειακή παραγωγή, που αποτελεί το πενταπλάσιο της αμερικανικής.

Εδώ εντάσσεται και η «χρωματιστή επανάσταση» που εξελίσσεται εδώ και καιρό στην ισχυρή σε αποθέματα πετρελαίου Βενεζουέλα, όπου απαιτείται «κυβερνητική αλλαγή», επειδή είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί ΝΑΤΟϊκή επέμβαση.

Σε αντίθεση με τη Συρία, όπου ήδη εκτός από τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά που με πρόφαση τον πόλεμο εναντίον του ISIS πλήττουν και υποδομές, ενώ τουρκικά και αμερικανικά στρατεύματα επιχειρούν σε συριακό έδαφος δίχως επίσημη ΝΑΤΟϊκή απόφαση.

Αλλά εδώ γράφουμε για άλλη μία θεωρία συνωμοσίας. Γράφουμε κόντρα στις πολεμικές τυμπανοκρουσίες των δυτικών Μέσων που προωθούν την παγκόσμια πολιτική και οικονομική επικράτηση των ΗΠΑ και των (αμερικανικών) πολυεθνικών.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/8eories-sinomosias-apo-ti-cia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου