Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

(Τετ. 14/9/16 – 13:10)  
Του ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  
Σε 500.000 περίπου ανέρχεται ο αριθμός τω νέων μας, που έχουνμεταναστεύσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, της Νέου τύπου Κατοχής (ΝΤΚ), που βιώνει ο λαός και η Χώρα μας, με τη γενοκτονική πολιτική των Μνημονίων να νεκρώνει και να ερημοποιεί την Πατρίδα μας.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται ν΄ αυξηθεί, αφού όλα δείχνουν ότι το καθεστώς της ΝΤΚ “καλά κρατεί”. Οι πολιτικές δυνάμεις εξουσίας,συναγωνίζονται η μια την άλλη, για το ποια θα αναδειχθεί η πιο αρεστή και υπάκοη στις κατοχικές δυνάμεις και ταυτόχρονα δεν είναι εύκολη η συγκρότηση μιας πειστικής, έντιμης και δημοκρατικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών ομάδων, ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος.
Στα τελευταία 50 – 60 χρόνια η Χώρα και το έθνος μας έχει αποδεκατιστεί από δύο μαζικά κύματα μετανάστευσης της νεολαίας μας.
Το πρώτο συνέβη τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια 1956 – 1970. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μας, άνδρες και γυναίκες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς και κυρίως προς τη Γερμανία.
Τα παιδιά των νικητών, στον πόλεμο εναντίον του Ναζισμού Φασισμού του Άξονα, πήγαν για ένα κομμάτι ψωμί στις φάμπρικες του χθεσινού κατακτητή. Ο υπερήφανος ελληνικός λαός υποχρεώθηκε να δουλέψει στα εργοστάσια αυτών που δήωσαν την πατρίδα του, που έστησαν το Άουσβιτς και τοΝταχάου, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους και μωρά παιδιά.
Αυτή ήταν μια τεραστίων διαστάσεων ήττα, ηθικής τάξεως, για το λαό μας, που όμως ο “εθνάρχης” Κ. Καραμανλής θεώρησε την ημέρα που υπέγραφε τις σχετικές Συμφωνίες ως την “ευτυχηστέρα της ζωής του”!
Οι μετανάστες εκείνης της περιόδου ήταν κυρίως ανειδίκευτοι εργάτες και γεωργοκτηνοτρόφοι.
Με την “έξοδο” τους άδειασαν τα χωρά, από ζωή. Πίσω τους άφηναν τους γέροντες γονείς τους, με μωρά παιδιά πολλές φορές. Η γη δεν είχε πια χέρια για να την καλλιεργούν. Η κατεστραμμένη από τους ναζιστές Ελλάδα, έχανε το πιο δυναμικό και παραγωγικό τμήμα του πληθυσμού της, που ήταν απόλυτα αναγκαίο για την ταχύρυθμη ανοικοδόμηση της. Αντίθετα, ο χθεσινός κατακτητής βρήκε φθηνό εργατικό προσωπικό, που με τον ιδρώτα και το αίμα του οικοδόμησε “το γερμανικό οικονομικό θαύμα” !
Σήμερα, η Χώρα μας βιώνει, το δεύτερο μαζικό μεταναστευτικό κύμα, που η σύνθεση του είναι εντελώς διαφορετική από το πρώτο. Τώρα φεύγουν από τη Χώρα οι νέοι επιστήμονες. Γιατροί, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Ναυπηγοί, Μηχανικοί, Μαθηματικοί, Φυσικοί Χημικοί κ.α. Για παράδειγμα στη Γερμανία, τόσοι πολλοί Έλληνες γιατροί εργάζονται που έχουν συστήσει και σωματείο.
Όλα τα παιδιά αυτά, κατά κανόνα, είναι ταλαντούχα με μεταπτυχιακές σπουδές. Οι οικογένειές τους και η ελληνική Πολιτεία έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για τη μόρφωση τους. Αυτή λοιπόν την αφρόκρεμα την αρπάζουν οι γερμανικές εταιρείες, ως ένα κερδοφόρο λαχείο!
Οι συνέπειες , εκτός τις προφανείς οικονομικές, είναι πάρα πολλές και πολύ δραματικές για το μέλλον αυτού του Τόπου και του Έθνους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Το ήδη οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα θα ενταχθεί με άμεσες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές επιπτώσεις.
  • Η “εξαγωγή” νέων μας και η “εισαγωγή” νέων μεν, αλλά με άλλα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά μοιραία οδηγεί σε πολλές ανατροπές , που δεν θα είναι επιλογή και πρόγραμμα της ελληνικής πολιτείας, αλλά εκ των πραγμάτων “προϊόν” της ΝΤΚ.
  • Η αιμορραγία νέων και μάλιστα επιστημόνων από τον εθνικό κορμό αποδυναμώνει των αναγκαίο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της ΝΤΚ.
Όταν φεύγουν οι νέοι και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν τη ζωντάνια της ηλικίας τους και εφόδια της επιστήμης, ποιοι θα αγωνιστούν για ουσιαστικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές;
Όλα τα παραπάνω και φυσικά και άλλες σκέψεις που μπορούν μα διατυπωθούν δείχνουν ότι ημετανάστευση των νέων μας, αποτελεί μια πραγματική εθνική αιμορραγία, που αν δεν ανακοπεί και αναστραφεί τότε η Ελλάδα οδηγείται σε αργό θάνατο, όπως σημείωνε σε ένα αξιόλογο άρθρο ο κ. Γεώργιος Παπασίμος στην Εφημ. Των Συντακτών (6.9.2016).  
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25239:aimoragia-miliarakis&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου