Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Παλιοί λογαριασμοί

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Αυτοί οι δυο έχουν ανοιχτούς μηκυάδικους λογαριασμούς από παλιά. Μουζάλας και Βουδούρης ήταν ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών του Κόσμου» στην Ελλάδα, αλλά κάποια στιγμή ο Βουδούρης την έκανε για το ανταγωνιστικό μαγαζί των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».



Ο Βουδούρης ξεκίνησε πρώτος να κάνει πολιτική καριέρα. Εκλεκτός του ΓΑΠ, που τον «φύτεψε» στο ΠΑΣΟΚ, μετά βουλευτής του Κουβέλη, πέρασε από τη ΔΝΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις τελευταίες εκλογές έμεινε εκτός κυβερνητικού νυμφώνος. Τότε που ανέτειλε το άστρο του Μουζάλα, που από υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Θάνου, έγινε κανονικός υπουργός στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο Βουδούρης έριξε αναγκαστικά τα μούτρα του και δέχτηκε μια θέση γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Υφιστάμενος του Μουζάλα, δηλαδή, αλλά χωρίς καμιά αρμοδιότητα, αφού από τον Απρίλη που διορίστηκε μέχρι τώρα ο Μουζάλας δεν υπογράφει τη σχετική απόφαση! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά του έστειλε και έγγραφο με το οποίο του ζητά να τον ενημερώνει για κάθε θέμα, ώστε να δίνει την έγκρισή του, μέχρι να εκδοθεί ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες Βουδούρη.

Ετσι, ο Βουδούρης έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα και άρχισε να διαρρέει ότι «αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό»! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά φρόντισε να δημοσιοποιηθεί και επιστολή του προς Μουζάλα, στην οποία του γράφει ότι η διαχείριση του προσφυγικού πάει κατά διαόλου επειδή ο ίδιος δεν έχει αρμοδιότητες. «Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά»...
Εκείνο που μάλλον δεν υπολόγισε ήταν ότι η παραίτησή του θα γινόταν δεκτή από τον Τσίπρα. Πού θα πάει τώρα, στον Κούλη;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου