Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η "Θρησκειολογία" του Φίλη είναι... πρωτοπόρα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτό Φίλη
Τα μαθήματα θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης είναι προπαγάνδα (κλασική και παρασυνειδησιακή προπαγάνδα) μιας ανελεύθερης ιδεολογίας, η οποία αποτρέπει την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και βοηθάει έτσι στο να είναι καθηλωμένη  η ανθρωπότητα στη βάρβαρη νηπιακή της φάση.

Η "Θρησκειολογία" που επιχειρεί να περάσει ο Φίλης σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, είναι μια εξίσου αισχρή προπαγάνδα (κλασική και παρασυνειδησιακή προπαγάνδα) μιας ασύγκριτης πιο ανελεύθερης ιδεολογίας, η οποία αποδομεί τις δυνατότητες για ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και υποβοηθάει έτσι  στο να μπει από τον φεγγίτη της Ιστορίας ο νέος Μεσαίωνας.
Η Θρησκειολογία είναι μια "σοβαρή και ψυχρή" επιστήμη όπως η Κοινωνιολογία και τα Μαθηματικά και δεν την  "κατακτάς" με νεοηθικά κατασκευάσματα και τραγουδάκια. Τα τραγουδάκια το πολύ - πολύ να είχαν θέση σε ένα Κεφάλαιο Περί Ιερής και Θρησκευτικής Τέχνης.
Ο Νέος Μεσαίωνας μπορεί να θέλει τις Θρησκείες - παλαιές και νέες - ξεδοντιασμένες και χωρίς σπονδυλική στήλη, αλλά τις θέλει ζωντανές και μαλακές - ο ιδεολογικός λαπάς είναι η ιδεολογία του.
Κάτω από αυτό το πρίσμα η "Θρησκειολογία" του Φίλη  είναι...  πρωτοπόρα!!!

Σ.Καστριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου