Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μην είν’ ο Ρουβάς και ο Κοκός που θα μας …Χρίστος Σαντατσόγλου 
Πάει καιρός τώρα που ο μεγάλος καλλιτέχνης, γνωστός ως περφεξιονίστας και επίμονος ξεχωρίζει στην Επίδαυρο κάθε καλοκαίρι, όχι από τις κερκίδες, αλλά από την σκηνή και μάλιστα έχει τεράστια επιτυχία… πάντα καλλιτεχνική…

Αλλά και από την Ερμιόνη της Αργολίδος ένα άλλο τέρας της δημόσιας ζωής παρακολουθεί εξ όσων λέγονται τις μεγάλες υποκριτικές ικανότητες του Sakis. Είναι γεγονός ότι ο τέως, συχνά αναφερόμενος και ως Κοκός είναι θαυμαστής του παιδιού θαύματος και βρίσκει ότι βρίσκονται στο ίδιο πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο, λογικό βέβαια, αφού και οι δύο υπήρξαν αθλητές, ο μεν ένας στο επί κοντώ, ο δε άλλος στην ιστιοπλοΐα, έτσι για να περνά η ώρα τους και να νοιώθουν ευχάριστα.

Ωστόσο σήμερα πλέον οι ευθύνες τους νοιώθουν να μεγαλώνουν απέναντι στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα, σκέφτονται – το ότι σκέφτονται βέβαια καταλαβαίνεται ότι χωρά πολλά ερωτηματικά – έτσι λοιπόν είναι κοντά στην μεγάλη απόφαση να προχωρήσουν σε μια νέα σωτήρια πολιτική κίνηση, από αυτές που θεωρούν κάποιες φυλλάδες, εννοώ εφημερίδες ως εθνική λύση απέναντι στο μαρτύριο των μνημονίων.
Η ώρα των εκλογών δεν αργεί, αφού το τζιμάνι που έχουμε για πρωθυπουργό θα καταφέρει τα αδύνατα, δηλαδή και το τέταρτο μνημόνιο και μετά θα μας απαλλάξει θέτοντας πολιτειακό ζήτημα που θα παρασκευάσει με τον ίδιο τρόπο που έκανε το πραξικόπημα εναντίον του ο Ερτογκάν, (μην ξεχνάμε ότι είμαστε γείτονες και έχουμε τα ίδια χούγια), άλλωστε θα συναινεί και ο Κούλης της βλοσυρής και αόριστης ματιάς.
Μεγάλες στιγμές λοιπόν πρόκειται να ζήσει το Ρωμαίικο με πρωθυπουργό τον Sakis σημαντικού ευρωβιζιονικού βεληνεκούς, αλλά και τον Νικόλαο που θα είναι παρά τω προθυπουργώ και με βασιλέα ποιον άλλον τον Παύλο που περιμένει στις μακρινές Φλόριντες κάνοντας την αντίστασή του.
Αν με ρωτήσετε βέβαια τι θα κάνουν οι Τσίπρες και οι Κούληδες, είναι απλό διαλέξεις για την δημοκρατία με 100000 δολάρια την μία, αν με ρωτήσετε τι θα κάνει ο ελληνικός λαός, θα σας πω ότι θα περιμένει τρεις γενιές ακόμη για να σηκώσει κεφάλι.
Χρίστος Σαντατσόγλου
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/09/blog-post_25.html

1 σχόλιο:

 1. ΘEMA: H AΛHΘEIA: EITANE ΠONTIOΣ (IΩNAΣ) EITANE EΛΛHN ! TON ΛEΓAN XPYΣANΘO ΦIΛIΠΠIΔH ! EYΓE TOY/MAΣ !


  «Όποιος καταφέρεται Eναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν Aδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής EINAI Bλάσφημος», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, με Aφορμή τις δηλώσεις του "Yπουργού Παιδείας" για την Εκκλησία !!!

  «Όποιος Kαταφέρεται Eναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν Aδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής EINAI Bλάσφημος. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα Kλειδιά της πόλης στους Kατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος AΘHNΩN XPYΣANΘOΣ (ΦIΛIΠΠIΔHΣ) TOTE APNHΘHKE και δήλωσε ότι η "Εκκλησία παρίσταται στην Aπελευθέρωση των Λαών και OXI στη ΣKΛABIA TOYΣ"», σχολίασε αρχικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA και συνέχισε O Μανώλης Γλέζος:

  «Αυτή ήταν η πρώτη Aντίσταση THN HMEPA της Kατοχής της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα. Ο ίδιος Aρνήθηκε να Oρκίσει την Kυβέρνηση Τσολάκογλου και όταν τον κάλεσαν (οι Γερμανοί) να τελέσει δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδος στους Γερμανούς ... Aρνήθηκε ! Γι’ αυτό τότε η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε και ήρθε στην θέση του ο Δαμασκηνός που έπαιξε τη γνωστή βυζαντινή πολιτική (ΠOY ΣYNEXIZOYN MEXPI ΣHMEPA !!!).

  Η ΠPΩTH ANTIΣTAΣH στην Ελλάδα Eγινε από την Εκκλησία TON XPYΣANΘO. Είναι να Kλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης O "Yπουργός Παιδείας/AHΔEIAΣ")».

  «Χρύσανθος Φιλιππίδης, ο Αρχιεπίσκοπος των δύο ΟΧΙ».

  «Ο Αρχηγός της Εκκλησίας δεν παραδίδει την πρωτεύουσα της Πατρίδος του εις Oυδένα ξένον. Ο Αρχηγός της Εκκλησίας ENA καθήκον έχει: Να φροντίση δια την .... Aπελευθέρωσίν της». Όταν, κατόπιν, ήλθε μήνυμα από τον Δήμο Αθηναίων για να Tελέση ο Αρχιεπίσκοπος... Δοξολογία (!) στον Μητροπολιτικό Ναό επί τη εισόδω των Γερμανών κατακτητών στην Αθήνα, ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Aπάντησε χωρίς περιστροφές, ότι : «Δοξολογία δεν έχει θέσιν επί τη Yποδουλώσει της Πατρίδος μας · η ώρα της Δοξολογίας θα είναι AΛΛH», Eννοώντας, βέβαια, την ώρα της Aπελευθερώσεως.

  Τέλος, όταν εκλήθη να ορκίση την πρώτη κατοχική Κυβέρνηση του Στρατηγού Τσολάκογλου, απάντησε : «Η Ελληνική Κυβέρνησις, την οποίαν ώρκισα εξακολουθεί να υφίσταται και να συνεχίζη τον αγώνα εις την Κρήτην. Ως εκ τούτου, ο Αρχηγός της Εκκλησίας δεν δύναται να ορκίση Κυβέρνησιν σχηματιζομένην υπό την διοίκησιν του Eχθρού». (OΠΩΣ EXOYME ΣHMEPA KYPIE TΣIΠPA/ΠAYΛOΠOYΛE KAI AΛHTEIA/CIA !)


  KAI ΣKAΣMOΣ ΣE OΛOYΣ ΣAΣ ! ΣKAΣMOΣ ΣTA OYPOΔOXEIA KAI ΠTYEΛOΔOXEIA !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή