Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο σε 7 γερμανικές πόλεις για τη συμφωνία TTIP

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο σε 7 γερμανικές πόλεις για τη συμφωνία TTIP

 Ένα πλήθος από 163.000 έως 320.000 ανθρώπους διαδήλωσε σήμερα σε επτά γερμανικές πόλεις για να καταγγείλει το σχέδιο για την κύρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΡ), ένα κείμενο που προωθεί ασμένως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά που συναντά αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη με τη Γαλλία να πρωτοστατεί στην κατάργησή του.


http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/1_drdbcvf8/embed/dynamic
Σε μία χώρα που εν γένει εκφράζει ανοικτά την αντίθεσή της στη Συμφωνία, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί θέμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι διοργανωτές της σημερινής εκδήλωση--περίπου 30 ΜΚΟ, εργατικές ενώσεις και πολιτικά κόμματα--υποστήριξαν πως κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν περίπου 320.000 ανθρώπους. Οι αστυνομικές αρχές σε επτά πόλεις από την πλευρά τους υποστήριξαν πως οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν σε αριθμό τους 163-188.000.


Στο Βερολίνο περίπου 50-70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι, παρά την δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει από την αρχή της διαδήλωσης, ενώ ογκώδεις ήσαν κι οι κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Αμβούργο και το Μόναχο, ενώ με λιγότερο παλμό ήσαν εκείνες στη Φρανκφούρτη, στην Κολωνία, τη Στουτγάρδη και τη Λειψία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν χιλιάδες επιγραφές με συνθήματα και σημαίες, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως "Δημοκρατία αντί για ΤΤΙΡ" και "Όχι σημαίνει όχι", ή ακόμη "Να μοιραζόμαστε κι όχι να διαιρούμε".
Εξόν από την ΤΤΙΡ, για την οποία προβλέπεται να ξεκινήσει και νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτωβρίου, οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους και στην αντίστοιχη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τον Καναδά (CETA), της οποίας η υπογραφή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/germania-ogodis-diadilosis-kata-tis-simfonias-tip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου