Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ για να ζωντανέψει η ελπίδα

Κουτσούμπας: Με το ΚΚΕ για να ζωντανέψει η ελπίδα

Κάλεσμα «σε όλους όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο» και «έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα "αριστερός", που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση. 


Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι' αυτή την κυβέρνηση» αλλά πρέπει «να βαδίσουμε τώρα μαζί, για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην, σε δυο χρόνια, συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του ΚΚΕ, είπε ότι αυτό κάνει το κόμμα να είναι το «πιο νέο κόμμα», γιατί «αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα».



Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην σημασία που έχει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», καθώς εκτός των άλλων φέρνει σε επαφή με την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος χιλιάδες νέους και νέες. «Βρίσκουν τα ίχνη της προηγούμενης γενιάς αγωνιστών, εμπνέονται, αποφασίζουν να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα, παίρνουν τη σκυτάλη για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για τους "σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν"».

«Η ιστορία του ΚΚΕ, τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν για τη στρατηγική του Κόμματος είναι όπλα στο σημερινό, σύνθετο και απαιτητικό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Στην μεγάλη υπόθεση του αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι το γεγονός ότι το ΚΚΕ μελετάει την ιστορία του με αντικειμενικά κριτήρια και όχι ωραιοποιήσεις είναι απόδειξη ότι το ΚΚΕ είναι φτιαγμένο από «άλλο μέταλλο».

«Στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ κάθε νέος και νέα με εργατική – λαϊκή καταγωγή μπορεί να βρει αποκούμπι, αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει, στους προβληματισμούς και τις αγωνίες του για το μέλλον» είπε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «Ιδιαίτερα στη νεολαία που τη θέλουν στην γωνία, στην απογοήτευση, μπορούμε σήμερα να δείξουμε με περισσότερα επιχειρήματα και αποδείξεις ότι ο λαός, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν πει την τελευταία λέξη».

«Η αστική τάξη, τα επιτελεία της ξέρουν καλά ότι έχουν δημιουργήσει μία γενιά που ζει με χειρότερους όρους από τη γενιά των γονιών της. Κι αυτό μπορεί να είναι σπίθα που θα οδηγήσει σε αγώνες» είπε ακόμη ο γγ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού».

«Ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει το τρίτο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε από το βήμα του Φεστιβάλ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνέχισε. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, να παρακαλά για την ίδρυση νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο; Ποιος θα μπορούσε καλύτερα να διαφημίζει τη βάση της Σούδας στους Αμερικάνους ως την πλέον κατάλληλη για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος άλλος θα είχε το θράσος να βγάζει τρελούς τους χιλιάδες συνταξιούχους και να τους λέει ότι δεν βλέπουν καλά τι μπαίνει πλέον στην τσέπη τους, ισχυριζόμενοι ως κυβερνώντες ότι δεν μείωσαν τις συντάξεις τους, δεν πετσόκοψαν τα επιδόματά τους; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βαφτίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, "αξιοποιήσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον";»

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική εξαπάτηση καλά κρατεί και συνεχίζει ακάθεκτη από τους εγκάθετους του κεφαλαίου, των γερακιών του κουαρτέτου, αλλά εκλεγμένους δυστυχώς από τον "πάντα ευκολόπιστο" και "πάντα προδομένο" λαό…»

Κατά τον κ. Κουτσούμπα «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή για το γονάτισμα των εργαζομένων, για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι όχθη, στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της σαπίλας του καπιταλισμού, στον αγώνα για την νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Την σκληρή κριτική του γγ της ΚΚ του ΚΚΕ δέχτηκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση: «Η ΝΔ, όντας σε αμηχανία απ’ τη στήριξη εγχώριων και διεθνών κέντρων προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφημίζει τη θέλησή της, ως πιο "γνήσιο παιδί" του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις που αυτό επιτάσσει. Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό σχέδιο, όπου το "λιγότεροι φόροι", αφορούν βασικά το κεφάλαιο, ενώ το λιγότερες "κρατικές δαπάνες" τις ήδη κουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες».

«Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί λοιπόν να αποτυπωθεί στο ερώτημα "διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω"…» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Γιατί πρόγραμμα και των δύο είναι το 3ο μνημόνιο, οι νέες ανατροπές στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας κι ανάκαμψης».

Για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είχε να πει ότι «προσπαθούν να αναστηλώσουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και γίνεται το αγαπημένο παιδί της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», για την Ένωση Κεντρώων ότι «από το ρόλο του "τρελού του χωριού", τώρα σε ρόλο "λαγού", πρόθυμου να βάλει πλάτη στο σύστημα και να στηρίξει όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα χρειαστεί», ενώ αναφερόμενος στην ΧΑ είπε «Οι ναζιστές εγκληματίες ελληνικής κοπής, συνεχίζουν να το παίζουν μαντρόσκυλο του συστήματος, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, να πρωτοστατούν σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Να τα πιάνουν από όπου βρουν για να μεγαλώνουν τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των ηγετών τους και οι ύποπτες και ποικίλες διασυνδέσεις τους με εξωελληνικά κέντρα και υπηρεσίες, με σκοτεινά κυκλώματα».

Τέλος κριτική άσκησε και σε ΕΕ και ΝΑΤΟ λέγοντας: «η ΕΕ, είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών που δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, όπως δεν βελτιώνεται και δεν εξανθρωπίζεται ο ίδιος ο καπιταλισμός».
«Σήμερα, βαδίζοντας προς τη συμπλήρωση, σε δύο χρόνια, των 100 χρόνων του τιμημένου και ηρωικού Κόμματός μας, μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί στην προβολή της πολιτικής μας πρότασης, που απαντάει στη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ζήσουν καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με κεντρικό σχεδιασμό, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση - διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί σαν Κόμμα» είπε ο γγ του ΚΚΕ «ώστε να ανταποκριθούμε στο σύνθετο και δύσκολο καθήκον να ανανεώνουμε και να διευρύνουμε τις δυνάμεις μας, κυρίως στις παραγωγικές ηλικίες»… «για να καθοδηγήσουμε την ΚΝΕ για να περάσει σε φάση σημαντικής ανάπτυξης των δυνάμεών της»… «ώστε οι κομμουνιστές αυτοαπασχολούμενοι να συνδέονται με τα πιο πρωτοπόρα αγωνιζόμενα τμήματα των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και των βιοπαλαιστών αγροτών στην ύπαιθρο»…

«Μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί σαν Κόμμα ώστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον της αναγέννησης του εργατικού κινήματος και ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας, ώστε να σηκώσουμε επάξια το μεγάλο βάρος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην εργατική τάξη, το λαό» ανέφερε επίσης και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί σαν Κόμμα ώστε να αποδεικνύουμε στην πράξη γιατί ένας αιώνας ΚΚΕ κάνει το ΚΚΕ να είναι το «πιο νέο κόμμα». Το ΚΚΕ - κατέληξε- είναι το πιο νέο κόμμα, ακριβώς γιατί αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.


http://www.zougla.gr/politiki/article/koutsoumpas-me-to-ke-gia-na-zontanepsi-i-elpida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου