Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης

Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης

Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.
Το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του Αθηνά Καστρινάκη, που εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη γυναίκα του Μαρία Μαυρεδάκη και στους συγγενείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου