Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

"Φουρτούνες" στο εσωτερικό της ΛΑΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα βδομαδιάτικης εφημερίδας –του «Δρόμου της Αριστεράς»- το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκύψει «σοβαρές διαφωνίες εντός της ΛΑΕ για την ακολουθούμενη πολιτική κατεύθυνση της».
Το συγκεκριμένο κείμενο εκτιμάει ότι η κυρίαρχη ομάδα με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη,  αυτού του μορφώματος, για το μόνο που ενδιαφέρετε είναι η εκλογική του επιβίωση. 


Με πιθανολογούμενη την αυτόνομη κάθοδο, στις επόμενες εκλογές, της Ζ. Κωνσταντοπούλου –ίσως και του Γ. Βαρουφάκη- η Λαϊκή Ενότητα έχει «εγκαινιάσει ένα φλερτ με το ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη. Θεωρούν στην ΛΑΕ ότι το εκλογικό ποσοστό που συγκεντρώνει το ΕΠΑΜ θα ισοφαρίσει τις απώλειες που θα έχει προς την «Πλεύση Ελευθερίας» και ίσως εξασφαλίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αφού μοναδικός στόχος της ΛΑΕ είναι η «εκλογική της επιβίωση, με μια πιθανή είσοδο στην Βουλή στις επόμενες εκλογές».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέραμε αυτή η επιλογή του Π. Λαφαζάνη και της ομάδας που είναι γύρω του «έχει προκαλέσει πολλούς τριγμούς στο εσωτερικό της ΛΑΕ», με το Κόκκινο Δίκτυο (της ΔΕΑ) να εκφράζει ανοιχτά  και δημόσια την διαφωνία του σε «μια ανεξέλεγκτη διεύρυνση των συμμαχιών, σε μια ομιχλώδη "δημοκρατική –αντιμνημονική –πατριωτική συμμαχία"».

Με απλά λόγια μια συνιστώσα του μορφώματος αυτού κατηγορεί την ηγεσία της ΛΑΕ για καιροσκοπική τυχοδιωκτική πολιτική. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_63.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου