Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

(Ο Πατούλης στηρίζει την "επένδυση" στο Ελληνικό και την πέφτει στους τρεις Αντιπεριφερειάρχες της Δούρου για όσα δεν αποτόλμησαν να πουν. Μια πρώτη προσέγγιση)! ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΙΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ για το πρώην Ολυμπιακό χωριό τύπου



ΔΗΛΩΣΗ

Το ζήτημα του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου στο Μαρούσι, είναι μέρος ενός σχεδίου “ανάπτυξης” που διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν επιλέξει την τελευταία εικοσαετία περίπου, το οποίο αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Έχει επιτραπεί δηλαδή η κατασκευή φαραωνικών έργων (πχ Ελληνικό, πρώην Ολυμπιακό χωριό τύπου κλπ) που τελικά αφήνουν απ' έξω τις λαϊκές τάξεις.
Στην ουσία με τις επιλογές αυτές χαρίζουμε τις υποδομές μας και το δημόσιο χώρο, “στον οποίο πραγματώνεται η κοινωνία”, στους ιδιώτες και επιτρέπουμε χρήσεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον, τις γειτονιές, την καθημερινότητα των κατοίκων και την οικονομία μικρής κλίμακας.
Εν προκειμένω, το Mall κρίθηκε παράνομο με απόφαση του ΣτΕ, χωρίς έκτοτε να έχει κινηθεί κάποια διαδικασία συνεπεία της απόφασης αυτής (πχ επιβολή τυχόν προστίμων). Η λειτουργία του, έχει αναγκάσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ανεξαιρέτως πολιτικής τοποθέτησης ή οικονομικής κατάστασης, να υφίστανται την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την παράνομη στάθμευση και τους σχετικούς περιβαλλοντικούς ρύπους που στο Μαρούσι σπάνε κάθε ρεκόρ, ενώ οι έμποροι της τοπικής αγοράς του Αμαρουσίου και όχι μόνο, καταστράφηκαν, καταστρέφονται και φυτοζωούν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό.
Δεν θέλω δε, ούτε καν να σκεφτώ ότι μπορεί να επαληθευτεί η φημολογία περί τηςμεταφοράς του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, γιατί οι κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες.
Φοβούμαι ότι τυχόν μη αντίδραση της δημοτικής αρχής με το πρόσχημα της έλλειψης αρμοδιότητας, θα ανοίξει το δρόμο στη νομιμοποίηση της κατάστασης αυτής, όπως τον άνοιξε και για την επέκταση του GOLDEN HALL. Παράλληλα, η μείζων μειοψηφία στο Μαρούσι, παρόλο που εξελέγη με “ιδεολογική σημαία” το θέμα της αντίδρασης κατά της υπέρογκης δόμησης και των “χαριστικών και παράνομων συντελεστών δόμησης του MALL”,εκτιμώ ότι θα αναλωθεί σε δηλώσεις τοπικού επιπέδου, χωρίς να προβεί σε ουσιαστικές πιέσεις προς την Κυβέρνηση (πχ με παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων).
Πιστεύω στην ανθρωποκεντρική ανάπτυξη που τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των εργολάβων και των αγορών, και θεωρώ ότι πολίτες και δικαιοσύνη θα πρέπει να σταματήσουν την ολοκλήρωση αυτής της καταστροφής της πραγματικής ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας”.

Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου
Δικηγόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου