Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

(¨"Ποιούν την νήσσαν" οι Μαρινάκης - Μώραλης και τα Σωματεία του Πειραιά)! «COSCO – ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

---000_CosCo_containers(Τετ., Σαβ. 14-15/9/16 – 20:33)
Η COSCO, ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!
Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι υπογραφές για το ξεπούλημα, ερήμην ακόμα και της Βουλής, τουλιμανιού του Πειραιά στην CosCo (πληρώθηκανκαι από πάνω οι Κινέζοι για να αρπάξουν το λιμάνι!) και η CosCo αποκάλυψε τιςαποικιοκρατικές προθέσεις της: να θέσει υπό κινεζική κατοχή το λιμάνι, να το στεγανοποιήσει έναντι της κοινωνίας και να μετατρέψει σε CosCo – Town ολόκληρο τον Πειραιά, θέτοντάς τον υπό τον οικονομικοπολιτικό έλεγχό της.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου κλείνουν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με αίτηση του, αφού προηγήθηκαν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, ζήτησε από τον ΟΛΠ Α.Ε, δηλαδή τη διορισμένη από την CosCo διοίκηση του λιμανιού του Πειραιά, τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του Κερατσινιώτη Παύλου Φύσσα, που πριν από 3 χρόνιαδολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε αρνητικά με τον παρακάτω απαξιωτικό και περιφρονητικότρόπο, επικαλούμενη μάλιστα λόγους «ασφαλείας», κάτι που δεν είχε τολμήσει ούτε διανοηθεί ποτέ να κάνει ο ΟΛΠ όσο ήταν κάτω από κρατικό έλεγχο:
«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ:
«Στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.
Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο.
Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε  
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ  
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ  
''Ενώ αυτές τις μέρες, που κλείνουν τρία χρόνια (Κυριακή 18/9) από τη στυγερή δολοφονία τουΠαύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, ο δημοκρατικός κόσμος τιμά με αγωνιστικέςεκδηλώσεις τη μνήμη του Κερατσινιώτη αντιφασίστα, η Κινέζικη Cosco, στην οποία η κυβέρνηση χάρισε με ''προίκα'' το λιμάνι του Πειραιά, προέβη σε μια μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας.  
Συγκεκριμένα, η Cosco, με απαντητική επιστολή της, δήλωσε την άρνηση να παραχωρήσει τηνΚυριακή (18/9) στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού, προκειμένου να διοργανωθεί συναυλία στη μνήμα του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενη, μάλιστα, λόγους ''ασφαλείας'', κάτι που θα ήταν αδιανόητο να πράξει οποιαδήποτε διοίκηση τουδημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά.  
Η αυταρχική και προκλητική αυτή απόφαση της διοίκηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και σε ένα τόσο ευαίσθητο δημοκρατικό θέμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την τύχη του ΟΛΠ στα χέρια της Cosco.  
Γίνεται, μάλλον, προφανές ότι η Cosco επιδιώκει να στεγανοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά από τηνΠειραιώτικη κοινωνία, να το μετατρέψει σε Κινέζικο φέουδο και να το θέσει υπό ιδιόμορφη κατοχή, ενώ σε τελευταία ανάλυση στόχος της είναι να μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε Cosco - town και να τον θέσει υπό τον οικονομικό – πολιτικό έλεγχο της.  
Η κυβέρνηση φέρνει πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της εκχώρησης τουΟΛΠ στην Cosco αλλά και ειδικές ευθύνες γιατί τηρεί σιγή ιχθύος για την αυταρχική και προκλητικήσυμπεριφορά της Cosco απέναντι στο δημοκρατικό αίτημα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώναςκαι για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο του λιμανιού.  
Ο αυταρχισμός και η κατοχή της Cosco στον Πειραιά δεν θα περάσουν.  
Το ιστορικό λιμάνι της χώρας θα αποδοθεί γρήγορα στο λαό με τους αγώνες του.''    
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
17/9/2016
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25244:cosco-fyssas&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου