Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κουτσούμπας: «Ο Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΚΚΕ»

Κουτσούμπας: «Ο Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΚΚΕ»

Την «αριστεροσύνη» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αμφισβήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τόνισε, μάλιστα, πως ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ποτέ μέλος του ΚΚΕ, αλλά κατά δήλωσή του είχε περάσει μόλις μία διετία από την ΚΝΕ.




Αφορμή για αυτό του το ξέσπασμα στάθηκε η διατύπωση του δημοσιογράφου πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αριστερός και προέρχεται από το ΚΚΕ. 

Αντιδρώντας, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Δεν ήταν στο ΚΚΕ, σε συνεντεύξεις του, έχω δει ότι, ως μαθητής, ήταν για μια διετία στην ΚΝΕ».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εντολή να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, (να υλοποιήσουν) ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι». Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «αισχρό και βάρβαρο φόρο», και πρόσθεσε ότι δεν βελτιώνεται, αλλά μόνο καταργείται.

Υπενθύμισε ότι από διάφορους πρωθυπουργούς έχουν ακουστεί στη ΔΕΘ υποσχέσεις και μηνύματα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τα μαθήματά του, έχει περάσει τις εξετάσεις, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και τον στηρίζει το κεφάλαιο».

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά τη δημοπράτηση των τεσσάρων αδειών, είπε ότι θα δημιουργηθούν νέοι άνεργοι σε έναν ήδη επιβαρυμένο επαγγελματικά χώρο και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία τους.

«Θα παλέψουμε να μην κλείσει κανένα κανάλι, να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, να απορροφηθούν από τα νέα σχήματα» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι επί δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και αυτό «ως έναν βαθμό περνά», καθώς, μεταξύ άλλων, «η αξιωματική αντιπολίτευση που κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση δεν έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι ούτε πρόκειται», ενώ, επιπλέον, «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε.».


http://www.zougla.gr/politiki/article/koutsoumpas-o-tsipras-den-ipirkse-pote-melos-tou-ke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου