Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

(Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ)! ΥΠΟΙΚ: Κούρεμα φοροαπαλλαγών, κατασχέσεις και νέες αντικειμενικές μέχρι τον Μάρτιο




Νέα πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους στο Δημόσιο, κατάργηση φορολογικών απαλλαγών καθώς και νομοθέτηση πλαισίου για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις σε Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία είναι τρεις από τις 15 παρεμβάσεις που υποχρεούται να υλοποιήσει η κυβέρνηση έως και τον Μάρτιο του 2017.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική» πρόκειται για μέτρα που προβλέπονται από το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι και θα πρέπει να υλοποιηθούν- υπό την αυστηρή παρακολούθηση των θεσμών- σταδιακά, σε συγκεκριμένες προθεσμίες.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει, επίσης, να καταργήσει εκατοντάδες φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων, να τροποποιήσει διατάξεις που προβλέπουν φορολογικά κίνητρα, αλλά και να προσαρμόσει το φορολογικό καθεστώς της ναυτιλίας, για το οποίο υπάρχει έντονη διένεξη μεταξύ της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προβλέπεται ακόμη η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες τιμές των ακινήτων, με τις προτάσεις να υποβάλλονται τον Μάρτιο και τις αντικειμενικές να αναπροσαρμόζονται από τον Ιούνιο του 2017.
Εντός του Νοεμβρίου θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, με σκοπό την έγκαιρη είσπραξη των προστίμων για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς σήμα ασφάλισης καθώς και για όσα δεν πέρασαν ΚΤΕΟ, όπως και την άνευ αδείας χρήση των συχνοτήτων. Τα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή περιέχουν και απλοποιήσεις των διαδικασιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και την αύξηση του ορίου του τζίρου για την εξαίρεση μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ.
http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/ipoik-kourema-foroapallagon-katasxeseis-kai-nees-antikeimenikes-mexri-ton-martio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου