Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στη Βουλή, Τρίτη 27/9 και ώρα 6μμ. – ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει στη Βουλή, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ ανεκτίμητης εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ). Η ΕΔΗΣ θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του γνωστού Υπερταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ουσιαστικά θα διευθύνεται από τους πιστωτές και στο οποίο σταδιακά θα κατευθυνθεί προς εκποίηση όλη η εθνική περιουσία.

Σκοπός της μεταφοράς των 6 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες!
Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα.
Η Ελλάδα, έτσι, μεταφέροντας το οξυγόνο με το οποίο αναπνέει σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα χάνει οριστικά κάθε ίχνος κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. Ο αγώνας για να ακυρωθούν τα σχέδια Ε.Ε. – ΔΝΤ – κεφαλαίου – κυβέρνησης μας αφορά όλους: εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες.
Καλούμε όλους και όλες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6μμ. στη Βουλή, στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,
του έργου και των υπηρεσιών σημαντικών φορέων του Δημοσίου.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το αποικιακό Υπερταμείο
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ παλαιά και νέα μνημόνια
ΔΙΑΓΡΑΦΗ του χρέους τώρα
Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό
δεν είναι εμπορεύματα
ανήκουν στο Λαό

http://ergasianet.gr/2016/09/26/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου