Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Unfollow και Μαρινάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του Unfollow θα σταματήσει σίγουρα στο άρθρο με την, επιβλητική, φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τίτλο «Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι; Άνοιξε το επάγγελμα. Διευκολύνσεις εκατέρωθεν. Τιμές φιλικές!».

Το άρθρο υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, δεν θα οργάνωνε δημοπρασία με τόσο υψηλό τίμημα με τους υπάρχοντες καναλάρχες».
Η κριτική αυτή, ωστόσο, περί των «εργαλείων διαμόρφωσης του πολιτικού κλίματος», δεν εμπόδισε την εκδοτική ομάδα του – αυτοπροσδιοριζόμενου ως «αντισυστημικού» Unfollow – να συμπράξει πάραυτα με έναν από τους νέους… διαμορφωτές, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που απηχεί σταθερά τις απόψεις και τις θέσεις Μαρινάκη από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, ανακοίνωσε πανηγυρικά την κυκλοφορία, ως ένθετου στην εφημερίδα, ενός νέου «μηνιαίου περιοδικού έρευνας», του REPORT.
Το περιοδικό θα κάνει «πρεμιέρα» στις 24 Σεπτεμβρίου και τη έκδοσή του αναλαμβάνει η... εκδοτική ομάδα του Unfollow: 'Οπως ανακοίνωσαν τα «Παραπολιτικά», εκδότης-διευθυντής θα είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος έκδοσης του Unfollow, και διευθυντής σύνταξης ο Αυγουστίνος Ζενάκος, υπεύθυνος σύνταξης του Unfollow.
Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ... «αντισυστημικών» και «συστήματος» που – αν μη τι άλλο ― γεννά ενδιαφέρον, αλλά και πολλά ερωτήματα στην τρέχουσα συγκυρία του επιχειρηματικού και πολιτικού πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Πόσο μάλλον, αφού το Unfollow διαπρέπει εδώ και πολύ καιρό στην έντονη κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Με εξώφυλλα όπως εκείνο με την φωτογραφία Τσίπρα και τον τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ», με βολές για «παράκεντρα εξουσίας», «αρχηγικό ΣΥΡΙΖΑ» και «εθνικοπατριωτική στροφή», και με πυρά για διακυβέρνηση μέσω μιας «αυτονομημένης» ηγετικής ομάδας...

http://tvxs.gr/news/internet-mme/unfollow-kai-marinakis-enonoyn-tis-dynameis-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου