Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ένταση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τον πλειστηριασμό κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας

Ένταση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τον πλειστηριασμό κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας από τράπεζα, όπου μάλιστα ο πατέρας έχει διαγνωστεί με αναπηρία, μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα διέκοψαν τη διαδικασία.


Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στην έδρα για την αποτροπή επεισοδίων. Προς στιγμήν άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε λίγα λεπτά αργότερα.


«Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι βγαίνει σήμερα στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς η κατοικία ενός συμπολίτη μας, ο οποίος είναι οικονομικά ανήμπορος γιατί παραμένει άνεργος από το 2010 και έχει και ένα παιδί με πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 67%. Μας εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά τελικά καταφέραμε να μπούμε και υπήρξαν μικροσυμπλοκές. Κατά τη διάρκεια αυτών, έσπασε και μια ασπίδα των ΜΑΤ. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός τα σπίτια των ανθρώπων να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς και να τα παίρνουν τα κοράκια. Είναι απαράδεκτο αυτό να γίνει με την "πρώτη φορά αριστερά. Αυτή είναι δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και εφαρμόζει πιστά το 1ο, το 2ο και το 3ο μνημόνιο», δήλωσε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στην περιφέρεια, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης


http://www.zougla.gr/greece/article/entasi-sta-dikastiria-8esalonikis-gia-ton-plistiriasmo-katikias-politeknis-ikogenias


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου