Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: “ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ”

(Παρ. 16/9/16 – 14:20)
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σχολιάζοντάς στο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101,5 (Κώστας Συλιγάρδος) τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το χρέος και τη συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ενώ έχουν ακουστεί πολλά, και από αυτή την κυβέρνηση, για τη Συνταγματική αναθεώρηση, δεν είχε ακουστεί η δέσμευση που έχουν, κυρίως οι χώρες της ευρωζώνης, να περάσουν στο Σύνταγμα το ζήτημα του χρέους (Δημοσιονομικό Σύμφωνο).
«Πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε αυτό, δηλώνοντας ότι ανάμεσα στα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους, υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει ως συνταγματική ρύθμιση.
«Δηλαδή, από συνταγματική άποψη να είναι δεσμευμένη μια χώρα το πόσο θα είναι το ύψος του χρέους της.
«Αυτό όμως θα έχει ως συνέπεια, πρώτον να καθορίζεται συνταγματικά η οικονομική πολιτική,πράγμα απαράδεκτο, και δεύτερον, να υπάρχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανείων,πράγμα που ζητείται από τις χώρες της ευρωζώνης.
«Αυτό είναι ζήτημα ουσίας, τόσο για την Οικονομία όσο και για τη Δημοκρατία.
«Αυτές οι αντιδημοκρατικές πολιτικές, που προκαλούν και την κρίση στην ευρωζώνη, δεν θα είναι πλέον μια πίεση, ένας εκβιασμός για την εφαρμογή των μνημονίων, αλλά θα είναι μια συνταγματική υποχρέωση.
«Με αυτά τα θέματα, που είναι ο πυρήνας των μνημονιακών πολιτικών, δεν ασχολούνται οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, διότι τις πιστεύουν, τις έχουν ψηφίσει, τις υπερασπίζονται και γι’ αυτό και δεν αντιδρούν».
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25253:mnimoniosyntagma-xountis&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου