Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

(Δρυός πεσούσης... η τύχη! Μούγκα για Βαρδαίους, γιατί αυτοί δεν είναι εκ πατρίδος... συκός)! Θεοδωράκης: Ο Μπόμπολας βοήθησε τον Τσίπρα να ανέβει στην εξουσία




Επίθεση στην κυβέρνηση με για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και για τις σχέσεις της με τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που είχε τη στήριξη του κ. Μπόμπολα κι όχι ο ίδιος. 

«Ο κ.Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν χωρίς κανένα αντίλογο όλους τους λαϊκισμούς του. Σε μια περίοδο κρίσης είναι εύκολο να αγαπήσουν οι πολίτες τον λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις και αυτό συνέβη στη χώρα μας», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο η προβολή Θεοδωράκη – Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ.Μπόμπολα είναι ένα προς 100. 
«Με την βοήθεια επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ.Μπόμπολας ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ.Τσίπρα» πρόσθεσε. 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική και για την ΕΡΤ λέγοντας: «Στην ΕΡΤ εξελίσσεται ένας άνισος αγώνας με καθημερινoύς νικητές τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι καταλαβαίνουν ότι εργάζονται σε ένα δημόσιο Μέσο. Νομίζουν ότι δουλεύουν για την Πράβντα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει ελεύθερη την δημόσια τηλεόραση».
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση επέλεξε ένα μοντέλο - μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης. Κατήγγειλε δε, ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες. 
«Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή» δήλωσε υποστηρίζοντας ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα. 
Τέλος αναφέρθηκε στην καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μέτοχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού». «Δεν μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ και οι εργαζόμενοι σου να είναι απλήρωτοι. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Είναι ανήθικο να μην πληρώνεις τους εργαζόμενους σου σε όποιο κλάδο κι αν δραστηριοποιείσαι» σημείωσε. 
http://tvxs.gr/news/ellada/theodorakis-o-mpompolas-boithise-ton-tsipra-na-anebei-stin-eksoysia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου