Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σ. Σακοράφα - ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ξεπούλημα του Ελληνικού

«Είναι σίγουρα πολύ γραφικό να αντιπαραβάλω τη γνωστή ανώνυμη τηλεοπτική διαφήμιση όπου παρουσιάζει το ξεπούλημα στο Ελληνικό ως “Πάρκο ζωής”, με τα προεκλογικά βίντεο του πρωθυπουργού.

Σήμερα δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα:
Το πρώτο αφορά στην πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις μνημονιακές επιταγές. Υποταγή τέτοιου περιεχομένου και τέτοιας έντασης που μετατρέπει ευθέως την κυβέρνηση σε νεοφιλελεύθερο dealer.



Το δεύτερο αφορά στην πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση στην οποία δωρίζει  όχι μόνο το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια , αλλά και την πλήρη κυριότητα του 30% της δημόσιας έκτασης. Υποταγή που την αναβαθμίζει σε άξιο συνεχιστή των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες το ίδιο υπάκουα και παράνομα συναίνεσαν στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, στο σκάνδαλο του MALL, στο “ξεφόρτωμα” της Eurobank

Μαζί με τα κινήματα, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, μαζί με το νεοσύστατο Φορέα για την υπεράσπιση της Δικαιοσύνης, θα συνεχίσω και τον προσωπικό πολιτικό αγώνα με τη μηνυτήρια αναφορά που έχω ήδη υποβάλει στον εισαγγελέα διαφθοράς.
Κάθε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ξεχωριστά και σύμπασα η κυβέρνηση φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτό το τεράστιο οικονομικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έγκλημα».
_________

 Να σταματήσουμε τώρα το ξεπούλημα του Ελληνικού !

Σήμερα Τετάρτη 21/9, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή την πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.  Συνεπής στις δεσμεύσεις των μνημονίων και τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ, ετοιμάζεται να παραχωρήσει ένα ακόμη κομμάτι δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Μετά το λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΣΕ, ο χορός της ιδιωτικοποίησης ελεύθερων χώρων, κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών καλά κρατεί, μόνο που τώρα ονομάζεται πια «επένδυση» και «αξιοποίηση».

Η κυβέρνηση πουλά στην LAMDA DEVELOPMENT την τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου αντί 914 εκ. ευρώ, τα οποία μάλιστα θα αποπληρωθούν σε βάθος δεκαετίας. Επιπλέον, μέσω ρητρών και διατάξεων, η εταιρεία μπορεί να αξιώσει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο, σε περίπτωση δικαστικών αποφάσεων που θα αφορούν τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως δασική ή χώρο αρχαιολογικών ανασκαφών. Βάση της συμφωνίας, ουδεμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στα σχέδια «αξιοποίησης» του χώρου που περιλαμβάνουν το χτίσιμο καζίνο, υπερπολυτελών τουριστικών θερέτρων, ουρανοξυστών και μαρίνας για σκάφη αναψυχής. Συνέχεια λοιπόν του success story για το κεφάλαιο, εις βάρος του λαού που θα χάσει έναν ακόμα πολύτιμο ελεύθερο χώρο που μπορεί να διαμορφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου για όλο το λεκανοπέδιο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Καλεί το λαό να μπλοκάρει με τους αγώνες του τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, που γίνονται στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους που δεν ανήκει στους εργαζόμενους. Στηρίζει τη δράση και τις πρωτοβουλίες των επιτροπών αγώνα στην περιοχή και συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλούν σήμερα Τετάρτη στις 18:30 στο ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_746.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου