Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σακοράφα: «Μια μόνο επιλογή υπάρχει: Η Σύγκρουση!»

σακοραφα
Είμαστε με την πλάτη στο τοίχο, αυτή είναι η αλήθεια.
Και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο όχι μόνον γιατί η ελπίδα μετατράπηκε σε έναν κακό εφιάλτη – και με έψιλον μικρό και με έψιλον κεφαλαίο, αλλά κυρίως γιατί φαίνεται ότι αυτός ο Εφιάλτης δρα εν ονόματι μιας ολόκληρης κοινωνίας, την καταρρακώνει, ενώ η κοινωνία παρακολουθεί ηττημένη και στη γωνία την καταστροφή της.

Σε μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε κάποιος παραδεχόμενος την ήττα του, για την οποία φέρει ευθύνη αν και κατά κάποιο τρόποσυνέβη και ερήμην του, να αποτραβηχτεί και να σιωπήσει.
Αυτή τη στάση, της σιωπής και του περιθωρίου, δεν τους την χαρίζω.
Θα είμαι απολύτως ειλικρινής. Σε τούτη την καινούρια εποχή δεν έχω όλες τις απαντήσεις αν και προσπαθώ να θέτω όλες τις ερωτήσεις.
Έχω όμως μια απάντηση στην πιο χρήσιμη και κρίσιμη ερώτηση.
Και τώρα τι κάνουμε?
Κάθε φορά που κοιλοπονάει η ιστορία οι λαοί αναλαμβάνουν να την ξεγεννήσουν.
Μπορεί να μην έχουμε ακόμη όλα τα εργαλεία, ξέρουμε όμως τον ασφαλή δρόμο για να γεννήσουμε το καινούριο.
Και ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από την πολιτική δράση.
Η πολιτική δράση είναι αυτή που θεραπεύει την ηττοπάθεια και το αίσθημα της αδυναμίας.
Η πολιτική δράση είναι αυτή που σε βγάζει από τη γωνία.
Στην πολιτική δράση είναι που έχει κράτος και εξουσία μόνον η Άνοιξη.
Απευθυνόμενη λοιπόν σε όλους αυτούς που υιοθετούν την παθητικότητα, την αποχή, σε αυτούς που προτάσσουν την απογοήτευση, διατυπώνω μια και μόνη πρόταση : πάμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.
Η σημερινή πρωτοβουλία δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό.
Και δεν μπορεί να εξελιχθεί εάν δεν γίνει κοινή μας υπόθεση.
Και αν γίνει κοινή μας υπόθεση έχω τη στέρεη πίστη ότι όλοι αυτοί που σήμερα με ευκολία και ανεμπόδιστα καταστρέφουν τις ζωές μας, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Και τότε θα είναι εκείνοι με την πλάτη στο τοίχο.
Ο μόνος φόβος που έχει το πολιτικό σύστημα τούτη τη στιγμή, ο μόνος φόβος που έχει το ευρωπαικό διευθυντήριο τούτη την ώρα, είναι να βρεθούμε μπροστά τους, να είμαστε πολλοί, να είμαστε αποφασισμένοι και κυρίως να τεκμηριώνουμε κάθε βήμα μας πριν τα μεγάλα άλματα.
Τούτη η στάση ,η στάση υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας, η στάση υπεράσπισης της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας, δεν είναι μόνον συνταγματική επιταγή, δεν είναι μόνον ηθικό και πολιτικό χρέος, είναι η μόνη επιλογή.
Μόλις προχτές εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιχείρησε να κλείσει οριστικά το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ενώ από το 2014 υπάρχει νομική εισήγηση για την δικαστική διεκδίκηση. Και από το 2015 υπάρχει οικονομική αποτύπωση που επιτρέπει την εγγραφή των οφειλών στον προϋπολογισμό του Κράτους.
Σχεδόν δύο χρόνια περιμένουμε την υπογραφή του υπουργού δικαιοσύνης για το μαρτυρικό Δίστομο
Πριν λίγες ημέρες το ευρωπαικό ιερατείο μίλησε για διαρκές μνημόνιο στην πατρίδα μας
Η Σύγκρουση.
Εδώ και χρόνια εφαρμόζουμε τον άκυρο συμβιβασμό για την Siemens και μάλιστα με τέτοια και τόση υποτέλεια που ούτε η Siemens δεν τον εφαρμόζει
Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε ενώπιον των εντολέων της στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος.
Αγαπητοί φίλοι
Όταν η Ιστορία μετατρέπεται σε φάρσα.
Όταν η λιτότητα μετατρέπεται σε αβάσταχτη κανονικότητα
Όταν το χρέος τους μετατρέπεται σε χρέος μας
Όταν το ξεπούλημα μετατρέπεται σε ανάπτυξη
Όταν η διαπλοκή μετατρέπεται σε στρατηγικό σύμμαχο
Όταν η ανομία μετατρέπεται σε ΄΄ δεν υπάρχει θέμα για την ελληνική κυβέρνηση΄΄
Μια μόνο επιλογή υπάρχει: η σύγκρουση.
Η σύγκρουση χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο προκειμένου να προστατεύσεις την ιστορία, να διασώσεις την κοινωνία, να υπερασπιστείς τη Δημοκρατία, να επιβάλεις τη Δικαιοσύνη, να τιμωρήσεις τους ενόχους, σε όποια μεριά του ευρωπαϊκού χάρτη κι αν βρίσκονται.
Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αυτού του φορέα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ενεργοποίησης, συμμετοχής και αγώνα.
Ένα πολύτιμο εργαλείο να ακουστεί συγκροτημένα και τεκμηριωμένα το δίκαιο του ελληνικού λαού
Ένα πολύτιμο εργαλείο να απαιτηθεί και να κατακτηθεί μια νίκη, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.
Με την ιδιότητα της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού αναλαμβάνω δράση, ώστε η απήχησή αυτής της πρωτοβουλίας να αποκτήσει μια πολλαπλασιαστική ευρωπαϊκή δυναμική. Εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά κι εντός ευρωβουλής, εντός ευρωπαϊκών οργάνων δικαιοσύνης, όχι με αφελή εμπιστοσύνη για την κρίση τους, αλλά με συνειδητή γνώση για το ρόλο τους.
Και ο ρόλος τους ήταν να εξαφανίσουν κάθε διαφορετική φωνή, κάθε ανεξάρτητο όνειρο.
Ε λοιπόν είμαστε εδώ, υπάρχουμε και τους αντιπαλεύουμε!
Αγαπητοί φίλοι
Η συμμετοχή της Ζωής, η συμμετοχή εξαίρετων νομικών και επιστημόνων, η δική μου συμμετοχή είναι μια αρχή, ένα μικρό λιθαράκι.
Ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η δική σας συμμετοχή, ο δικός σας αγώνας.
Είναι σήμερα η στιγμή που πρέπει να επανακαταλάβουμε την ιδιότητα του πολίτη και το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή του στην απονομή της δικαιοσύνης και στην άσκηση της εξουσίας. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι η πραγματική ήττα. Κι εμείς δεν την παραδεχόμαστε!
http://papaioannou-giannis.net/2016/09/17/%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου