Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

(Ο μπιζαίος Σαράντης, ο οποίος στο Τοπικό Σχέδιο του Δήμου του προτείνει τη συνέχιση του εγκλήματος στη Φυλή, ξεπληρώνει στους Συριζαίους το προεδρικό χρέος του)! ΠΕΔ Αττικής για σκουπίδια: Προβληματική η απόφαση Δούρου -Επίθεση σε ΠατούληΘέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρένας Δούρου, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την αιφνιδιαστική και εν μέσω θέρους, απόφαση του ΕΣΔΝΑ να μεταφέρει τις αρμοδιότητες επικαιροποίησης, έγκρισης και θεώρησης μελετών για 3 έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, παίρνει με απόφασή της η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Ατικής (ΠΕΔΑ). Όπως τονίζει “αν και προβληματική στη διαδικασία αντιλαμβανόμαστε ότι αποσκοπεί στο να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος για την έγκριση των απαραίτητων μελετών.
Ελήφθη υπό την πίεση της άμεσης αξιολόγησης κατά σειρά προτεραιότητας των προτάσεων που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και στηρίζουμε επί της ουσίας αυτή την αναγκαιότητα επίσπευσης”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα επιτίθεται στην ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο Γ. Πατούλη κάνοντας λόγο για ”διχαστικές λογικές και κινήσεις εντυπωσιασμού την ώρα που δήμοι και Περιφέρεια διεκδικούν πόρους του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής διαδικασίας, δεν εξυπηρετούν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Στην ουσία υπονομεύουν τα συμφέροντα των πολιτών της Αττικής που έχουν δικαίωμα σε μια νέα σύγχρονη, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων. Ιδιαίτερα για τη στάση της ΚΕΔΕ επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Κεντρική Ένωση τοποθετείται πριν την αρμόδια ΠΕΔ σε πλήρη αντίθεση με τη στάση μη ανάμιξης που ακολούθησε σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων που πρόσφατα απασχόλησαν άλλες Περιφέρειες”, προστίθεται χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, δηλώνει σύμφωνη με την θέση της ΚΕΔΕ “η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση της Αττικής να αναλάβει εξολοκλήρου την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων”.
Τέλος, οι δήμαρχοι της Αττικής επαναλαμβάνουν την στήριξη τους “στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων και στις βασικές φιλικές προς το περιβάλλον και ωφέλιμες για τους κατοίκους της Αττικής κατευθύνσεις του. Η περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του αυριανού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής είναι για μας αδιαπραγμάτευτη, όπως και ο δημόσιος χαρακτήρας του”, τονίζουν χαρακτηριστικά.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/ped-attikis-gia-skoupidia-provlimatiki-i-apofasi-dourou-epithesi-se-patouli/
peda_aftodioikisi
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/09/blog-post_1.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου