Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αναλγησία! Η ΔΕΗ έκοψε τη ρεύμα το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με μηχάνημα οξυγόνου

Αναλγησία! Η ΔΕΗ έκοψε τη ρεύμα το ρεύμα σε ηλικιωμένη που ζει με μηχάνημα οξυγόνου
Την πολυδιαφημισμένη κοινωνική της «ευαισθησία» έδειξε η ΔΕΗ στην Πάτρα, προχωρώντας σε διακοπή ηλεκτροδότησης στο φτωχόσπιτο ηλικιωμένης που ζει με τη βοήθεια συσκευής οξυγόνου.
Συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, λες και αναζητούσαν κάποιον σκληρό εγκληματία, τα συνεργεία της ΔΕΗ έφτασαν σήμερα (01/09/2016) το πρωί στο σπίτι της Νίκης Μούζου, προχωρώντας σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
 
Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια παρά το γεγονός ότι η κ. Μούζου  χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για την αναπνοή της καθώς ζει με οξυγόνο.
 
Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος, πάνω από 10.000 ευρώ. Όπως είπε στο patrastimes.gr, δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα.  
 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και κρατείται στο 4ο Αστυνομικό τμήμα. Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
 
Τι απαντά η ΔΕΗ
Για την υπόθεση της διακοπής ρεύματος σε ηλικιωμένη γυναίκα που χρησιμοποιούσε συσκευή οξυγόνου η ΔΕΗ επισημαίνει ότι:
 
Πρώτον: Η ΔΕΗ δεν γνώριζε ότι η ηλικιωμένη κυρία χρησιμοποιούσε οξυγόνο, αφού κανείς δεν το είχε δηλώσει στις υπηρεσίες της.
 
Δεύτερον: Το ρολόι δεν είναι στο όνομα της ηλικιωμένης, αλλά σε άλλο όνομα.
 
Τρίτον: Το χρέος δεν είναι 10.000 ευρώ, αλλά 16.000 ευρώ.
 
Παραταύτα η ΔΕΗ σε ένδειξη ευαισθησίας, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, επανασύνδεσε αμέσως το ρεύμα, αλλά σημειώνει πως ο λογαριασμός θα πρέπει να εξοφληθεί. Θέτει επίσης το ερώτημα όταν η οφειλή είναι 16.000 ευρώ, πόσα χρόνια δεν έχει πληρωθεί το ρεύμα;
 
Πηγή: patrastimes.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/724339/analgisia-h-deh-ekopse-ti-reyma-to-reyma-se-ilikiomeni-poy-zei-me-mixanima-oxygonoy#ixzz4J1BzejFX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου