Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ρίξτε τον Trump με πραξικόπημα!

πραξικόπημα


Η  Ρόζα Μπρουκς, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου θεωρεί το πραξικόπημα ως τη μοναδική λύση – «Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι», σημειώνει

Την πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος προτείνει σε άρθρο της στο site washingtontimes.com πρώην αξιωματούχος στις δημόσιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς, όπως αναφέρει, ο Τραμπ αποδείχθηκε «τόσο τρελός, όσο φοβόμασταν όλοι».
Η Ρόζα Μπρουκς, που διατέλεσε επί χρόνια στέλεχος των δημοσίων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αλλά και ειδική σύμβουλος στο Πεντάγωνο την περίοδο 2009-2011, προτείνει οποιοδήποτε μέτρο, αρκεί να πέσει από την εξουσία ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι. Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα. Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές», αναφέρει στο άρθρο της.
«Μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο: “Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό”», τονίζει και προσθέτει πως «η επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσα να είναι «επικίνδυνα ανισόρροπες για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια».
«Στο κάτω κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο», καταλήγει.
http://www.iskra.gr/%CF%81%CE%AF%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-trump-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου