Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πατρέων μετά από μήνυση χρυσαυγίτη βουλευτή

Συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πατρέων μετά από μήνυση χρυσαυγίτη βουλευτή

Με την απολογία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τις αγορεύσεις των συνηγόρων, θα συνεχιστεί αύριο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον δήμαρχο.


Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.


Στο μεταξύ, τα σωματεία εργαζομένων στον δήμο, έχουν προκηρύξει για αύριο στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Πάτρας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη, ενώ ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να γίνει και έξω από το δικαστικό μέγαρο. Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, φορείς, συλλόγους και σωματεία, που συνεχίζουν να αποστέλλονται καθημερινά στον δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από εξάωρη ακροαματική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/greece/article/sinexizete-i-diki-tou-dimarxou-patreon-meta-apo-minisi-xrisavgiti-voulefti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου