Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

(Παντού... σε δυο βάρκες)... ΛΑΕ: Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Πολλοί απόρησαν με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, που δήλωσε ότι «αποδοκιμάζει όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται στο Δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τη Διοίκηση της ΠΑΕΑΕΚ με αφορμή την έκδοση οικοδομικής άδειας του γηπέδου, ώστε να ενεργήσει σε βάρος της πόλης και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, παραβιάζοντας, επιπροσθέτως και το προεκλογικό του πρόγραμμα στο συγκεκριμένο ζήτημα». Και απόρησαν δικαίως, γιατί κορυφαία στελέχη της ΛΑΕ είχαν πρωταγωνιστήσει στα μυστικά παζαρέματα με τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του, ενόσω ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο Στρατούλης μαζί με τον Φλαμπουράρη έκαναν όλο το παιχνίδι. Και εκείνη την περίοδο ο Στρατούλης ήταν ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Φλαμπουράρης ήταν ένας άνθρωπος του παρασκήνιου (μόνο οι «μπασμένοι» στα άδυτα του συριζαϊσμού γνώριζαν την ιδιαίτερη σχέση του με τον Τσίπρα).

Δεν τους κατηγορούμε που απόρησαν. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει, όταν βλέπουν να εκδίδεται ανακοίνωση από ένα κόμμα, να θεωρούν ότι αυτή εκφράζει το κόμμα και όχι μια ομάδα μέσα στο κόμμα. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισάγει νέα πολιτικά ήθη. Υπογράφει το Μνημόνιο η κυβέρνηση, βγαίνει το Εργατικό Τμήμα και καλεί σε απεργία. Λέει κάτι ένας υπουργός, βγαίνει το Τμήμα Δικαιωμάτων και διαμαρτύρεται. Επειδή, λοιπόν, η ΛΑΕ είναι ΣΥΡΙΖΑ-χωρίς- Μνημόνιο, θα έπρεπε να προσέξουμε ότι η σχετική ανακοίνωση υπογραφόταν από τη «θεματική Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λαϊκής Ενότητας», μέλη της οποίας είναι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με την παράταξη του Βασιλόπουλου.

Επειδή ο big boss έβαλε τους ανθρώπους του να αρχίσουν τα σιχτιρίσματα στη ΛΑΕ, ο Λαφαζάνης φρόντισε να διοχετεύσει την επομένη σε αθλητικό ραδιόφωνο (χωρίς να βγει να μιλήσει στον αέρα), ότι ο ίδιος δε θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος και ότι η ανακοίνωση «βγήκε από τον τομέα αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ». Λαφαζάνης: «Δεν έχω καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΛΑΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ» ήταν ο πρώτος τίτλος που έβαλε στην ιστοσελίδα του ο παπαγαλοσταθμός. «Δεν έχω καμία σχέση με την ανακοίνωση. Είναι του τομέα αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ» ήταν η είδηση όπως την εξέλιξαν στη συνέχεια τα παπαγαλάκια. Ο Λαφαζάνης (ή έστω το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ) δεν ενοχλήθηκαν με την εντός εισαγωγικών φράση (που είναι σαν να την είπε ο ίδιος λέξη προς λέξη).

Δεν έκαναν καμιά διευκρινιστική δήλωση. Προσκύνησαν το «μεγάλο αφεντικό», νομίζοντας πως παράλληλα είχαν χαϊδέψει τ' αυτιά των ανθρώπων στη Φιλαδέλφεια που έδωσαν αγώνες για να μη γίνει το γήπεδο και έδωσαν τέτοια εντολή στον Βασιλόπουλο όταν τον εξέλεξαν δήμαρχο.

Δεν ξέρουμε αν θα βρεθούν άνθρωποι που θα χάψουν αυτό το παραμύθι, σίγουρα πάντως αυτοί δε θα είναι πολλοί. Αυτού του τύπου η οπορτουνιστική πολιτική είναι πλέον αναποτελεσματική, όπως έδειξε και η εκλογική κατάντια της ΛΑΕ.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου