Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πελετίδης: Μόνιμος αγώνας ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής



«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλήθεια και συσπειρώνοντας το λαό, διότι πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι ακριβώς η Χρυσή Αυγή», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την αθώωσή του χθες από το δικαστήριο. Εναντίον του είχε υποβάλει μήνυση υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν παραχωρήθηκε δημοτικός χώρος στην προεκλογική περίοδο του 2015.

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Πελετίδης υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δηλαδή, τον αγώνα μας, ώστε να συσπειρωθεί όλος ο πατραϊκός λαός και να δώσει την απάντηση σε αυτό το μόρφωμα που έχει χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος και το οποίο αναβιώνει τον ναζισμό και τον φασισμό». «Αυτή η πολιτική», τονίζει, «δεν πρέπει να περάσει στο λαό και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που έχει αυτό το μόρφωμα είναι να υπηρετεί στην πιο ακραία του μορφή, το ίδιο το σύστημα. Γιατί είναι ένα κόμμα συστημικό και θα είναι το “αποκούμπι” του κεφαλαίου, όταν αυτό θα χάσει την υποστήριξη από τα αστικά κόμματα, που υλοποιούν σήμερα την πολιτική του κεφαλαίου. Ο πατραϊκός λαός συσπειρωμένος πρέπει να δώσει την απάντησή του».
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να εμποδιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πελετίδης, λέει χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ΄ όλα αναδεικνύοντας την αλήθεια, πηγαίνοντας μέσα στις γειτονιές και παντού μέσα στο λαό, διότι αυτά δεν γίνονται μόνο με αποφάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι η Χρυσή Αυγή, διότι υπάρχουν πολλοί νέοι που νομίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα ενάντια στο σύστημα. Όμως, είναι το πιο συστημικό κόμμα. Είναι αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που όλη τους την δράση μέχρι σήμερα, το μίσος και την βία, δεν την έχουν εξασκήσει ποτέ απέναντι σε αυτούς που έχουν τον πλούτο. Δεν πήγαν ποτέ απέναντι στο κεφάλαιο».
«Παρουσιάζονται», συμπληρώνει, «σαν οι ελληναράδες που θέλουν στις δουλειές να υπάρχουν μόνον Έλληνες. Γιατί δεν πάνε στους εφοπλιστές να τους πουν να προσλάβουν Έλληνες; Ποτέ δεν θα τους δούμε απέναντι στο κεφάλαιο. Μέσα στη Βουλή υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μέσα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη πηγαίνουν και υπηρετούν τα συμφέροντα των εργολάβων, για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφάλαιο. Αυτό γίνονταν και στη ναζιστική Γερμανία, όπου εκεί πάλι βασίλευε το κεφάλαιο. Ήταν μάλιστα και σε πλεονεκτικότερη θέση, διότι με τη βία και με το μίσος τους εξάλειφαν κάθε αντίδραση εργαζομένων και δυνάμεων, όπως των κομμουνιστών, οι οποίοι αντιδρούσαν απέναντι στο κεφάλαιο και την εκμετάλλευση. Τους εξαφάνιζαν με δολοφονίες, τους φυλάκιζαν και τους εκτελούσαν. Αυτά τα έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα».
Ο δήμαρχος Πατρέων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στη συμπαράσταση που έδειξαν οι πολίτες. «Η συμπαράσταση έδειξε ότι αυτό που αισθανόμαστε εμείς ως δημοτική αρχή, το αισθάνεται και ο πατραϊκός λαός, ο οποίος αρχίζει και καταλαβαίνει που το πάει αυτό το μόρφωμα», σημειώνει και προσθέτει: «Η συμπαράσταση δεν ήταν μόνο από την Πάτρα, αλλά και από όλη τη χώρα. Ο λαός μας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα αναβιώσουν όσα έγιναν στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να δούμε άλλο Δίστομο. Θέλουμε να κυριαρχήσει η ιστορική αλήθεια. Δεν μπορούμε να βλέπουμε στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα, ό,τι ο Ντερτιλής θεωρείται αθάνατος, ο Παττακός ήρωας και πως ο φασισμός είναι αυτός που θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Δηλαδή, αυτοί που επί επτά χρόνια δεν άφησαν τίποτα όρθιο στη χώρα μας».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/peletidis-monimos-agonas-enantia-sto-nazistiko-morfoma-tis-xrisis-avgis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου