Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Άλλοι, στα μπλόκα του αγώνα, πίνουν κάνα τσίπουρο για να βγει η παγωνιά κι άλλοι «πίνουν ουισκάκια» με τους εφοπλιστές...

Αυτό που τους «τρελαίνει»...
Ο εσμός της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι το μαντρόσκυλο της αστικής τάξης και της εξουσίας των μονοπωλίων, επεδίωξε από το τέλος της περσινής πανελλαδικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα να συκοφαντήσει τους αγώνες που έγιναν και τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες, μεταξύ των οποίων πρωτοπόρο ρόλο διαδραμάτισαν οι κομμουνιστές αγροτοσυνδικαλιστές.

Στους αγώνες αυτούς που πέρσι κέρδισαν το αφορολόγητο, τη σταδιακή εφαρμογή του ασφαλιστικού εκτρώματος και το σταμάτημα των διώξεων από τα αγροτοδικεία, η Χρυσή Αυγή, οι όποιες δυνάμεις της οποίας ήταν σε μπλόκα μαζί με τους πρώην συνεταιριστές ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ, με γκεμπελίστικες μεθόδους έλεγε ότι πουλήθηκε ο αγώνας, ενώ με προβοκατόρικες ενέργειες έδινε χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, που προσπαθούσε να σπάσει τα μπλόκα καλλιεργώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

Δεν είναι μόνο το μίσος και η απέχθεια που τρέφουν προς την εργατική τάξη και τα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα όταν στοχεύουν το σύστημα «θεό» και της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τον καπιταλισμό και την αστική τάξη, τα αφεντικά τους.

Είναι και επειδή και πέρσι και φέτος οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που συσπειρώθηκαν με τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα, τα μπλόκα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τους απομόνωσαν και δεν τσίμπησαν στα «διλήμματα» που προσπάθησαν να λανσάρουν για να «ποτίσουν» με αντικομμουνισμό και να εγκλωβίσουν τους μικρομεσαίους αγροτοπαραγωγούς, όπως «με μας ή με τους κομμουνιστές».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται πολύμορφα και στα μπλόκα ενάντια στην αιτία που οξύνει και τα δικά τους προβλήματα, όπως και των εργαζομένων. Δεν πίνουν τσίπουρα με τους πολιτικούς εκπροσώπους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, για την εκμετάλλευση των οποίων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών δεν λένε κουβέντα οι χρυσαυγίτες, ούτε με τους εκπροσώπους των εφοπλιστών, τους οποίους αγαπούν ιδιαίτερα τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και γι' αυτό έχουν αναλάβει εργολαβικά να ρωτάνε στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων τους, την ίδια στιγμή που επιτίθενται στα ταξικά συνδικάτα. Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής «πίνουν ουισκάκια» με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχει συλλογικές διαδικασίες και σε αυτές αποφασίζει την εξέλιξη και την πορεία του αγώνα. Αλλωστε, αυτό έδειξαν οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο πριν να βγουν στα μπλόκα.

Αυτό «τρελαίνει» τη Χρυσή Αυγή, γιατί γνωρίζει ότι με καλά οργανωμένο κίνημα που παλεύει, οργανώνει, κλιμακώνει, αλλάζει τις μορφές πάλης και στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το σύστημά του, η απομόνωση και το ξέβρασμά της είναι το πολιτικό της μέλλον, όσο κι αν η αστική τάξη «ταΐζει» τα «μαντρόσκυλά» της με όποιον τρόπο κάθε φορά επιδιώκει.

Τέλος, ας γνωρίζουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ότι αν όσοι φορείς και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ήταν κομμουνιστές, το πολιτικό τους μέλλον θα είχε ήδη προδιαγραφεί.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των μικρομεσαίων αγροτών, στο οποίο έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους εκατοντάδες συνδικάτα, σωματεία, μαζικοί φορείς, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη αλλά και το κοινό του αγώνα, είναι γροθιά στο μάτι της άρχουσας τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της, μεταξύ των οποίων η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και η Χρυσή Αυγή, όσο κι αν προσπαθεί απεγνωσμένα να κοροϊδέψει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι δεν είναι.

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου