Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Συγκέντρωση και πορεία από δημάρχους και πολίτες για τη δίκη Πελετίδη (φωτο)



Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Πατρέων, για να υποστηρίξει αγωνιστικά τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Για το δήμαρχο που δικάζεται υπάρχει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

peletidis2-dikastiria
Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του Δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους Δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου (το οποίο όσο περνά η ώρα αυξάνεται), που ανέμενε τον Δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε την στήριξή του.
Παρούσα στη συγκέντρωση είναι αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αποτελείται από τον Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε.
peletidis1-dikastiria
Οι δρόμοι μπροστά και γύρω από τα Δικαστήρια παραμένουν κλειστοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από την δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».
Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων, θα καταθέσουν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/sigkentrosi-kai-poreia-apo-dimarxous-kai-polites-gia-ti-diki-peletidi-foto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου